'ASANSÖRLERİN %30'U GÜVENSİZ'

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, periyodik olarak yapmış olduğu asansör denetimlerinin sonucunda Muratpaşa’da bulunan asansörlerin yüzde 30’nun tamamen kullanılmasının güvensiz olduğunu belirledi.

'ASANSÖRLERİN %30'U GÜVENSİZ'

 MMO Antalya Şube Asansör hakkında yöneticileri bilgilendirmeye devam ederken MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 2012 yılında güvensiz asansör oranı yüzde 60’iken, 4 yıl içerisinde bu oranın yüzde 30’a düştüğünü söyledi.

banner111
Muratpaşa bölgesinde, Ocak ayından 30 Haziran’a kadar 2 Bin 338 asansör bakıldığını aktaran Hamamcıoğlu, bunların içerisinde yüzde 30’nun güvensiz, yüzde birinin kusurlu kullanıma uygun değil, yüzde 42 az kusurlu kullanılabilir ve yüzde 27’sinin de güvenli asansör olduğunu söyledi.
Geçmiş yıllardaki güvensiz asansör oranının daha yüksek olduğunu belirten Hamamcıoğlu, “Artık vatandaş ve yöneticiler bilinçlendi. Tabi ki bizlerde oda olarak vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Şu anda Yüzde 30 oranında güvensiz yani kırmızı etikete sahip asansör mevcut. Buda geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yüzde 50’lik bir düşüş yaşandığını gösteriyor” dedi.
Hamamcıoğlu, asansör kazalarında can ve mal kaybının önüne geçmek için, asansörlerin rutin bakımlardan geçmesi gerektiğini ifade ederken, geçmiş dönemlerde yapılan denetimlerde tablonun çok iç açıcı olmadığını ancak, yapılan protokollerin ardından oranlardaki düşüsün ise umut verici olduğunun altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83