Asfaltın kalitesine laboratuvar kontrolü

Muratpaşa Belediyesi, asfalt tesisinde yüksek üretim kalitesini korumak ve takip etmek için laboratuvar kurdu. Asfalt plentinde, üretim bandından çıkan asfalt laboratuvar testinin ardından kamyonlara yüklenecek.

Asfaltın kalitesine laboratuvar kontrolü
Muratpaşa Belediyesi, asfaltta yüksek standardın korunması için önemli bir adım attı. Muratpaşa Belediyesi’nin, açılışını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Döşemealtı’nda 10 dönüm alanda kurduğu asfalt üretim tesisi kendi laboratuvarını oluşturdu. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesis, daha önce özel laboratuvarlarda yapılan iş ve işlemler, belediyenin kendi laboratuvarda yürütülecek ve kalite Muratpaşa Belediyesi’nce ölçümlenip sürekli kontrol edilecek.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel kişilere nakliye hariç tonu 80 TL’den asfalt satışı yapan tesisinin alanında Türkiye’nin en nitelikli tesislerinden biri olduğunu söyledi. Bu tesiste üretilen asfalta kazı gibi çalışmalarla müdahale edilmediği takdirde 40 yıl dayanma ömrünün bulunduğunu belirten Başkan Uysal, “Tesisimizin kurulduğu tarihten itibaren 20’nin üzerinde mahallemizde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Ekiplerimiz Çağlayan Mahallesi’ndeki yolları etap etap yenilerken Memurevleri Mahallesi’nde çalışmalarını tamamladı. Yakın zamanda Güvenlik Mahallemiz’de çalışmalara başlayacağız. Antalya’nın kentsel yerleşim olarak en eski mahallerinin bulunduğu Muratpaşa’da asfaltı son derece ucuza mal edip, cadde ve sokakları yenilemek üzere yola çıktık. Bunu gerçekleştirirken de her yağmur sonrası bozulan sürekli yama yapılan bir asfalt malzemesi kullanmayı tercih edemezdik. Bunun için kendi tesisimizi kurduk şimdi de laboratuvarımızı oluşturarak hizmette yüksek standardı her daim korumayı amaçlıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 11:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83