AÜ’de beyaz önlük sevinci

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nde birinci sınıfa başlayan 350 öğrenci beyaz önlük giydi.

AÜ’de beyaz önlük sevinci

 Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 birinci sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme töreni düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hacer Nur Yüce, Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan İş ile öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

banner111
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak hekimlik mesleğine ilk adımı atan genç doktor adaylarını tebrik eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, “Türkiye'deki ayrıcalıklı üniversiteler arasında yer alan bir üniversitesinin önemli bir fakültesinde öğrenci oldunuz. Bu ayrıcalığı edinirken aynı zamanda sorumluluklarınızın da olduğunu unutmayınız. Hekimlik mesleği kutsal bir meslektir. Bu mesleği layığı ile yapmak için daima çok çalışmalısınız. Alanında uzman hekimler olarak yetişmeniz için üniversitemizin tüm imkânları sizlerindir. Sizlerin de azim ve gayretleri ile mesleğinizin zorlu basamaklarını hızla tırmanacağınıza eminim.”

Akdeniz Üniversitesi’nin sağlık alanında çok önemli başarılara ve ilklere imza attığını hatırlatan Prof. Dr. Altunkaya, “Tıp Fakültemizde alanlarında çok yetkin ve donanımlı hocalar eğitim vermekte. Tıp eğitimi bir yönüyle usta-çırak ilişkisidir. Siz daima istekli olacaksınız ki hocalarınızın tecrübe ve birikimlerinden en iyi şekilde yararlanmış olacaksınız. Mesleğini en iyi şekilde yapan çok değerli hocalarınızdan en güncel bilgileri edinip hepinizin üniversitemizden mesleğini iyi bilen iyi birer hekim olarak mezun olacağınıza inancım tam” dedi.

Beyaz Önlük Giyme töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim de, “zor bir sınav süreci sonrasında büyük bir başarı göstererek dünyanın her yerinde ve her toplumda geçerli ve değerli olan hekimlik mesleğinin yüceliğini kavrayıp tıp fakültesine geldiniz. Aileleriniz huzurunda bugün hekimlik mesleğinin bir parçası olan beyaz önlüğünüz hocalarınız tarafından giydirilecek ve mesleğe ilk adımınızı atacaksınız. Tıp Fakültemiz çağdaş eğitim araçlarıyla donanmış derslikler, modern araştırma laboratuvarları, eğitim araştırma ve uygulamaya yönelik eğitimi ile sizleri çağdaş birer hekim olarak yetiştirmek için tıp eğitimizin hizmetindedir.”
Sağlığı ve hekimliği çağrıştıran en önemli şeyin beyaz önlük olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özbilim, “Beyaz renk temizliğin, soğukkanlılığın, masumiyetin, istikrarın simgesidir, huzur ve güven verir. Sevgili öğrenciler sizlerden dileğim beyaz önlüğünüz kirlenebilir ama önemli olan yüreğinizi ve zihninizi kirletmemenizdir. Hedefiniz etik ve ahlaki değerlere bağlı, bilimsel açıdan güçlü, çağdaş bir hekim olarak yetişmek olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol ve öğretim üyeleri 350 tıp öğrencisine beyaz önlükleri giydirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 12:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83