BAHAR'A ÖNEMLİ GÖREV

Yeni başkanlarını belirlemek üzere 5 Ağustos’ta, Ankara’daki genel merkezde toplanan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya OSB Yönetim Kurulu ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’yü yeni başkan olarak belirledi. OSBÜK yönetiminin tam kadro yer aldığı toplantıda, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, OSBÜK Başkanvekilliği’ne seçildi. Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürü İlhan Metin’de OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyonu’nda görev aldı.

BAHAR'A ÖNEMLİ GÖREV

 Ülkemiz ve kentimiz için çalışacağız

banner111
2015 yılında OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilerek Antalya’yı ilk kez OSBÜK’te temsil eden isim olan Başkan Ali Bahar, yeni görevinin öncelikle kente, devamında ise Batı Akdeniz’e önemli artılar kazandıracak bir gelişme olduğunu belirtti. OSBÜK’ün sanayi sektöründe yaşanan sorunlara çözüm üretmek adına özel bir kanunla kurulduğunu hatırlatan Bahar, “Sanayicinin yaşadığı sorunları çözmekle mükellef bir yapının yönetiminde Antalya’dan bir kişinin bulunması her şeyden ve herkesten önce kentimiz için önemli bir kazanımdır. Burada yapacağımız her olumlu iş, kentimiz ekonomisine ve istihdamına doğrudan etki edecek, katma değer olarak geri dönecektir. Antalya OSB nazarında kentimizin gelişmesi için sürdürdüğümüz çaba ve gayretin bir fazlasını OSBÜK’te de sürdürerek ülkemiz ekonomisine ve vizyonuna yeni değerler kazandırma arzusundayız” dedi.

Eğitim alanında gelişip, geliştireceğiz

OSB’leri ihracata yönelik katma değerli ürün üretimi noktasına taşıyacak bilgi odaklı oluşumun tesis edilmesi için gayret göstereceklerini belirten Bahar, “Ayrıca kümelenme, rekabeti geliştirecek endüstriyel simbiyoz gibi olguları da kelime değerinden çıkarıp OSB’lerde yaşam değeri olarak dikkate almamızın zorunluluk olduğuna dikkatinizi çekmek isterim. Ve eğitim, eğitim alanında bugüne kadar çok ciddi adımlar attık, bu vizyonumuzu tüm OSB’lere taşıyıp bu anlamda gelişecek ve geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

Amacımız daha güçlü OSB’ler

OSBÜK Başkan Yardımcılığı görevi süresince Antalya OSB’nin daha da güçlenmesi için gerekli girişim ve çalışmaların artarak devam edeceğine vurgu yapan Bahar, “Antalya OSB’nin genişlemesi ve böylelikle daha fazla firma, daha fazla istihdam, daha fazla ekonomik kazanım elde etme yolundaki çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. 4’üncü ve 5’inci tevsi alanlarının Bölgemize dahil edilmesi ve bu sayede yaklaşık 100 hektarlık bir büyümenin gerçekleşmesi için hem bizler hem de Sayın Valimiz Münir Karaloğlu tüm gücümüzle çalışıyoruz. OSBÜK bünyesinde de hem Antalya OSB’nin hem de Türkiye’deki diğer OSB’lerin daha da güçlenmesi için değirmenin çarklarına su taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83