Başkan Uysal TASCA Forumu’ndaydı

Başkan Uysal ‘İslam Dünyasında Ortaklık ve Kalkınma’ temasıyla toplanan 4’üncü Uluslararası TASCA Forumu’nda, “Ortak akıl, kaliteli ve yenilikçi buluş yapan bir eğitim sistemi, maksimum dayanışma ve iş birliğine ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Uysal TASCA Forumu’ndaydı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘İslam Dünyasında Ortaklık ve Kalkınma’ temasıyla toplanan 4’üncü ‘İslam Dünyasında Ortaklık ve Kalkınma’’nda “Ortak akıl, kaliteli ve yenilikçi buluş yapan bir eğitim sistemi, maksimum dayanışma ve iş birliğine ihtiyacımız var” dedi.

Türk - Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği (TASCA) ve Türk-Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü (TASEN) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası TASCA Formu, “İslam dünyasında ortaklık ve kalkınma” temasıyla toplandı. Kundu bölgesinde düzenlenen forumda 30 İslam ülkesinden iş dünyasını, akademik ve kültürel kurumları, sivil toplum kuruluşlarını temsil 300 civarı katılımcı yer aldı.

banner111

Foruma katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın 650 kilometrelik sahil şeridi, muhteşem plajları, 3 bin 150 metre yüksekliğe ulaşan sıra dağları, akarsuları ve şelaleleriyle Avrupa ve Avrasya’nın en çok turist alan bölgelerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Kentin aynı zamanda Türkiye’de örtü altı ve modern tarımın merkezi olduğunu kaydeden Başkan Uysal, “Antalya, burada iş yapmak isteyen, bu alanlarda girişimci olmak isteyen insanlar için geniş olanaklar sunuyor” dedi.

Antalya’nın bunlarla birlikte gelişmiş bir sanayi bölgesini de sahip olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Teknoloji inanılmaz bir hızla gelişiyor. Biyolojik olarak 30 yılda bir kuşak değişimine uğrarken bilgi teknolojisi alanında 2 yılda bir kuşak değişimi var. Eğitim sistemleri buna uygun olarak dinamik ve değişken olmak zorunda. Elimizdeki mikrofonu, cep telefonları ya üretip satan oluruz ya da satın alan oluruz. Eğer üretemeyip satın alan olursak sürdürülebilir bir kalkınmadan bahsetmek mümkün değil. O yüzden ortak akıl, kaliteli ve yenilikçi buluş yapan bir eğitim sistemi ve maksimum dayanışma ve iş birliğine ihtiyacımız var. Doğal kaynaklara dayalı ekonomilerin devamlılığı yok. İslam dünyası olarak üretebilir ve satabilir hale gelmeliyiz.”

Konuşmasının ardından TASCA Başkanı Muhammed Al-Adil, Başkan Uysal’a plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 12:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83