Başkan'dan imar müjdesi

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da 30 yılı aşkın süredir imar sorunun yaşandığı Kırcami bölgesinde düzenlendiği halk gününde “Binlik, 5 binlik ve 25 binlik imar planlarımız kesinleşti. Bundan sonra karada ölüm yok. ‘İş bitti’ diyebiliriz.” dedi.

Başkan'dan imar müjdesi
Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, 56 Mahalleye sahip Muratpaşa’da Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcamii, Alan Mahallerini tamamı, Fener ve Çağlayan Mahalleleri’nin bir kısmını içeren Kırcami bölgesinin imar planlarında son durumu paylaşmak üzere Kırcami’nin tam kalbinde, eski soğan pazarı olarak bilinen alanda halk günü toplantısı düzenlendi. Mahalle muhtarlarının yanı sıra binlerce Kırcami sakinin katıldığı halk gününde Başkan Uysal, davullarla zurnalarla karşılandı.

Şeffaf planlama süreci

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmasına, 30 yılı aşkın süredir imar sorunu yaşayan bölgede çalışmaları artık son aşamaya getiren Muratpaşa Belediyesi çalışanlarını sahneye davet ederek başladı. “Bu planları yapan kahramanlar karşınızda” diyerek Plan ve Proje Müdürü Lale Darıcı ve ekibine teşekkür eden Başkan Uysal, “Bize gelip ‘Üste para verelim, bu planları biz yapalım’ diyenler çok oldu. Niye yapıyorsunuz benim planımı? İşte aslan gibi insanlarımız var, piyasa hayatını içinde örselenmemiş insanlarımız. Açık bir şekilde, her aşamasını tartışa tartışa, kimsenin hakkını kimseye yedirmeden planlarımızı tamamladık.” diye konuştu.

‘İlaveten yüzde 25 inşaat hakkı sağladık’

Kırcami imar planlarında yüzde 40-41 zayiat oranıyla yapıldığının altını çizen Uysal, “Yüzde 50 zayiat versek kimse ‘Niye?’ demeyecekti. Ama biz yüzde 40’te ısrar ederek 4 dairesi olana 1 daire daha vermiş olduk. İlaveten yüzde 25’lik inşaat hakkı sağlamış olduk.”

‘Dayanışmayla çözdük’

Kırcami’de üst ve uygulama ölçeklerinde planlarını onaylanmasına kadar gelen süreç hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Uysal, “Hep beraber olmasak, dayanışmamız olmasa bu işler böyle rayında gitmezdi.” dedi. Kırcami’de tüm süreci yılbaşında tamamlamak üzere kurgularken geçen yıl Eylül ayında Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ndeki metrekarelerle Muratpaşa Belediyesi’nin sahip olduğu metrekare verilerinin uyuşmadığını fark ettiklerini dile getiren Başkan Uysal, bunun üzerine bir dizi toplantı yaptıklarını aktardı.

Nisan’da tapu’nun çalışmaları bitiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’yle görüştüğünü aktaran Başkan Uysal, “Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, verileri uyumlu hale getirmek için yapacağı çalışmanın 1 yıl süreceğini bildirdi. Ancak biz süreci mümkün olduğunca kısaltmak için bir ekibimizi burada görevlendirdik. Bir ekibimiz Tapu’da çalışıyor bir ekibimiz burada, sahada çalışmalarına devam ediyor. Sonuna kadar bir mücadeleyle Nisan’da tamamlanacağına ilişkin söz aldık. Nisan ayında bu iş tamamlandığında seri bir şekilde parselasyonumuzu hızla bitireceğiz. Kırcami bölgesinin artık, binlik, 5 binlik, 25 binlik imar planları kesinleşti. Bundan sonra karada ölüm yok. ‘İş bitti’ diyebiliriz.”               

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83