Birinci olabilmek için narı kabuğuyla yedi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali renkli görüntüleri sahne oldu. Narı kabuğuyla yiyerek birinci olan yarışmacı, "Yanıyorum" diyebildi.

Birinci olabilmek için narı kabuğuyla yedi
 İlçenin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün onayıyla, Atatürk'ün unvanı olan Gazipaşa ismini almasının 96. yıldönümünü, Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivaliyle kutlanıyor. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen festival, cuma günü kortej yürüyüşüyle başladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Atatürk'ün ilçeye 21 Ekim 1922 tarihinde ismini verdiğini ve bu yıl Gazipaşa ismini gururla taşıdıkları 96. yılı geride bıraktıklarını söyledi. Hasadı aynı döneme rastlayan ve sadece Gazipaşa'da yetişen, patentini aldıkları Gazipaşa çekirdeksiz narının da festivalini 9 yıldır düzenlediklerini belirten Çelik, tüm katılımcılara teşekkür etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından birbirinden renkli stantlar gezildi 
Festivalin ikinci gününde ise birbirinden eğlenceli yarışmalar düzenlendi. 3 dakika içerisinde nardan piramit yapma yarışması, en fazla nar suyu sıkma yarışması ve nar tanesini düşürmeden yeme yarışması büyük ilgi gördü. Nar tanesini düşürmeden yemek için yarışan yarışmacılar arasında, birinci olmak için narı kabuğuyla yiyenler oldu. Narı kabuğuyla yiyerek birinci olan Ali Kerem Kısaaslan, yarışma sonunda ağzındaki narı yutmakta zorlandı. Güçlükle konuşan Kısaaslan, "Yanıyorum" diyebildi. 
Festival kapsamında düzenlenen "Çekirdeksiz Nar" temalı 3. Uluslararası Gazipaşa Sanat Sempozyumunda hazırlanan resim ve heykeller festival alanında sergilendi. Sergi açılışının Gazipaşa Belediyesi sanatçılara ve vatandaşlara nar hoşafı ikram etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2018, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83