Bu caddede hız sınırı sadece 40

Türkiye'nin ilk yaya öncelikli uygulamaya sürücülerden destek geliyor. Hız limitinin 40 olduğu caddede, limiti aşan ya da yayaya öncelik tanımayan sürücüler anında radara yakalanarak cezai işleme tabi tutuluyor.

Bu caddede hız sınırı sadece 40
AB Hayat Boyu Öğrenme Yenilik Transferi Programı kapsamında 2012 yılında Antalya'da başlatılan "yaya önceliği" projesi, yayaların yanı sıra sürücülerin de takdirini topluyor. Hız limitinin 40 olduğu caddede, limiti aşan ya da yayaya öncelik tanımayan sürücüler anında radara yakalanarak cezai işleme tabi tutuluyor. Caddede ayrıca her 50 metrede hız limiti ve yaya öncelikli olduğu konusunda uyarı levhaları da yer alıyor. Kurallara uyulması için de cadde üzerinde 7 gün 24 saat gözetim sağlanıp, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince de uygulama gerçekleştiriliyor.

"Her yerde bu uygulamanın olması lazım"

Uygulama, yayaların yanı sıra sürücülerin de takdirini kazanıyor. Hız limitini aşan sürücülerden Çiğdem Yılmaz, Konyaaltı Caddesi’nin önemli bir güzergah olduğuna dikkat çekerek, "Yayaların her şehirde önceliğinin olduğunu ve hepsinin bizim tarafımızdan geçiş hakkının verilmesini düşünüyorum. Uygulamayı takdir ediyorum" dedi.

Yaya öncelikli cadde üzerinde uygulanan projenin son derece güzel bir proje olduğunu belirten bazı sürücüler ise, vatandaşların ve sürücülerin bu konuda daha fazla bilgi edinmesi gerektiğini söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83