BU EVE GİRMEK YÜREK İSTER

Antalya'da üç girişimci tarafından kurulan 'İskelet Anahtar Evden Kaçış Oyunu', adrenalin tutkunlarını buluşturuyor.

BU EVE GİRMEK YÜREK İSTER

 3 katlı eski bir evde geçen hikayenin içine dahil olan oyuncular, korkularına ve oyunu yazanlara karşı mücadele ediyor. Her yanı kamerayla izlenen, minimum 2, maksimum 5 kişilik ekiple oynanan evden kaçış oyununun ana teması, bulmaca ve ipuçlarını çözüp kilitli kapıları açarak dışarı çıkabilmek. Binanın giriş kapısında başlayıp çatısında biten serüven, korku limitlerini zorlayarak ilerliyor. Ürkütücü fon müziği eşliğinde binaya giren yarışmacılar, zifiri karanlıkta yavaş yavaş ilerliyor. Evdeki herhangi bir eşyanın içine veya altına gizlenen ipuçlarını bulup kapı anahtarlarına ulaşan yarışmacıların evden dışarı çıkması için 66 dakika 6 saniye zamanı var. Bu süre zarfında dışarı çıkamamaları durumunda etabı bitirememiş sayılıyorlar. Aşırı korku durumunda ise kameralara el sallamaları oyunun son bulması için yeterli oluyor.

banner111
Ahmet Çakıreli, İsmail Murat Gödek ve Çağrı Doğuş Öztürk tarafından kurulan iskelet anahtar evi, Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından adrenalin meraklılarını ağırlıyor. Benzer bir evin İstanbul'da olduğunu belirten Ahmet Çakıreli, oyunun kurallarını ve içeriğini kendisinin yazdığını söyledi. Dünyanın farklı ülkelerinde bu tür oyunlar oynandığını aktaran Çakıreli, “Antalya diğerlerinden çok farklı. Çünkü hikayeyi biz belirliyoruz. Kendimiz yazıyoruz, sürprizleri kendimiz hazırlıyoruz. Telefon zil sesiyle başlayan macera, çığlıklarla devam ediyor" dedi.

Oyunu oynamak için minumum yaş sınırının 15 olduğunu, 15 altı çoçukların ise yanlarında ebebeynleriyle eve girebileceğini sözlerine ekleyen Çakıreli, “Evden çıkmak için zeka çok önemli. Herşey verilecek kararlara bağlı. Bir odadan diğerine geçmek için ekip çalışması şart. Biz yarışmacıların evden dışarı çıkamamaları için herşeyi yaptık. Onlar bize ve korkularına karşı yarışıyor. Evdeki engelleri, korku dolu odaları, ipuçlarını ve gizemleri çözerek hedefe ilerlemeleri gerekiyor" diye konuştu.

Oyuna katılım ücretini de açıklayan Çakıreli, "2 kişi 100, 3 kişi 120, 4 kişi 140, 5 kişi 150 TL. Biz gelenlere 5 kişi girmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü içerden çıkabilmek için tam bir ekip çalışması gerekiyor" diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 13:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83