BU MUSLUKLARDAN ÇORBA AKIYOR

Kepez Belediyesinin, musluklarından sıcak çorba akan ikram çeşmesi, hizmete girdi.

BU MUSLUKLARDAN ÇORBA AKIYOR

Kepez Belediyesi, Osmanlı'daki "sebil geleneğini" yaşatmak amacıyla, ikram çeşmesi projesini başlattı. Çeşmeden, Kepez'in farklı noktalardaki camilerinden vatandaşlara cuma ve pazar günleri ücretsiz çorba ikram edilecek. Ramazan ayında ise teravih namazından sonra vatandaşlar, ikram çeşmesinden Osmanlı şerbeti içecek.

banner111
Musluklarından sıcak çorba akan çeşme, Yeşiltepe mahallesindeki Süleymaniye Camii'nin bahçesinde de Kepezlilere hizmet verdi. Sabah namazından çıkan cemaat ve sabah erken saatte işe giden vatandaşlar, ikram çeşmesinin musluklarından akan çorbadan içti. 

SABAH NAMAZINDAN SONRA ÇORBA İKRAMI

Çeşmeden çorba alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Sabah namazından sonra farklı camilerimizde vatandaşlarımıza çorba ikramımız devam edecek. Zaman zaman Dokuma Parkı’mızda da çorba çeşmemiz, vatandaşımızın hizmetinde olacak” dedi.
“İSTEDİK Kİ BU PROJE ANTALYA’DA DA OLSUN”
İkram çeşmesi uygulamasını Antalya’da ilk olarak Kepez Belediyesinin başlattığını işaret eden Tütüncü, " İkram çeşmesi, Türkiye’nin farklı noktalarında uygulanan güzel bir belediyecilik projesiydi. İstedik ki bu proje Antalya’da da olsun. Sabah namazı arkasından Kuran tilaveti, mevlidi şerif ve duanın ardından caminin bahçesinde vatandaşlarımıza çorba ikram ettik. Bu çalışmamızı ilk etapta cuma ve pazar günleri yapacağız. Hem kullanım alanlarını hem de vakitlerini yaygınlaştıracağız" diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 14:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83