Büyükşehir 7 bin vatandaşı işe yerleştirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İş Danışma Ofisi, işçi ve işveren arasında istihdam köprüsü kuruyor. İş Danışma Ofisi sayesinde 2015 yılından bugüne kadar 7 bine yakın kişi özel sektörde işe yerleştirildi. İş ofisi, yabancı ve engelli vatandaşlara da yardımcı oluyor işe yerleştiriyor.

Büyükşehir 7 bin vatandaşı işe yerleştirdi
İŞKUR ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile faaliyetlerini sürdüren İş Danışma Ofisi, 2015 yılından bu yana "Her başvuru yapana iş teklifimiz var" sloganıyla işçi ve işvereni buluşturuyor. Sadece Antalya merkezinde değil ilçelerde de iş imkanlarını araştıran İş Danışma Ofisi, iş arayanla işveren arasında köprü görevi yürütüyor.

23 bin başvuru

İş ve Danışma Ofisi’ne 3 yılda toplam 23 bin kişi iş müracaatında bulundu. Günlük ortalama 60 kişinin talebine yanıt verildi. Başvuranlardan 7 bine yakını özel sektörde işe yerleştirildi. İş Danışma Ofisi’ne başvuranlar arasında ilk sırayı 6 bin 616 kişi ile lise mezunları alırken, onları 5 bin 798 kişi ile 4 yıllık üniversite mezunları takip etti. Başvuranlar arasında 3 bin 419 2 yıllık ön lisans mezunu, 3 bin 894 ilkokul mezunu, 2 bin 822 ortaokul mezunu yer aldı. İş Danışma Ofisi’ni tercih edenler arasında 302 de yüksek lisans mezunu bulunuyor.

Engelli ve yabancıya iş umudu

Büyükşehir Belediyesi İş ve Danışma Ofisi, engelli ve yabancı vatandaşlara da umut oluyor. İş Ofisine gelen engelli ve yabancı vatandaşlarla yakından ilgileniliyor. Bugüne kadar 12 engelli ve 11 yabancı vatandaşı işe yerleştirildiği ifade edildi.

İş takibi yapılıyor

İş Danışmanlık Ofisi görevlileri, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Serbest Bölge, Belek, Kemer, Lara ve Kundu bölgelerindeki oteller, özel hastaneler, özel eğitim kuruluşları ve diğer özel firmaların insan kaynakları yetkilileri ile görüşmeler yapılarak personel taleplerini alıyor ve başvurulardan yönlendirmeler yapıyor. Yönlendirmeyi kabul eden vatandaşların işe alım süresince takibi gerçekleştiriliyor. Görüşme olumsuz sonuçlanırsa başvuru sahibine yeni bir iş imkanı araştırılıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83