Büyükşehir Meclisi'nde tartışma

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yokluğunda Ekim ayı devam meclisine Ak Partili meclis üyesi Mesut Kocagöz başkanlık yaptı.

Büyükşehir Meclisi'nde tartışma
Mecliste 44 madde görüşülürken, Yeşilova Mahallesi’nde Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün kullanımında olan parselin, ticaret alanı olarak yeniden düzenlemesine yönelik olan maddede çıkan karar Başkan Ümit Uysal’ı kızdırdı. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli , madde üzerinden AK Parti ve CHP’nin anlaşmasını manidar bulduğunu ifade ederken, maddenin ilgili daireye tekrar gönderilmesini istedi. Bu sözler üzerine Ümit Uysal, Selçuk Senirli’ye cevap verdi.

“Kamusal bir alanla ilgili anlaşma iması hoş değildir”

Bugüne kadar birçok maddenin AK Parti ve MHP’nin oy çokluğuyla geçtiğini dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, maddenin kamu yararı olan bir madde olduğunu dile getirdi. Uysal, “Çevresindeki bütün araziler ticari alandır. Eğer bu arazi değerlendirilebilirse 500 bin nüfuslu Muratpaşa’da, doğalgaz tadilatları nedeniyle yok olan asfalt altyapısının yenilenmesine devam edilecek. Burası Ahmet Ağanın kişisel bir yeri değildir. Kamusal yararda arkadaşlarımı hassasiyetle davranmaya çağırıyorum. Kamusal bir alanla ilgili anlaşma iması hoş değildir. Tamamen toplumun yararı söz konusudur. İki partinin aynı oyu kullandığı bir ortamda anlaşma ima ediliyorsa bu beni geçmişteki maddelerle ilgili düşünceye sevk etti” şeklinde konuştu.

“Uysal’dan Bayraktar’a da tepki gösterdi”

Komisyonda evet oyu kullanan Ak Parti’nin Grup sözcüsü Bahattin Bayraktar, yaşanan tartışmalar üzerine maddenin yeniden imar ve şehircilik dairesine gönderilmesini istedi. Bayraktar’ın bu teklifi Ümit Uysal daha çok kızdırırken, “Bu maddeyi yeniden komisyona gönderirseniz çok ayıp olur. Burası tamamen kamu mülküdür. Buradan elde edilecek parayla Muratpaşa’nın asfaltları yenilenmeye devam edecektir. İki çift laf için komisyona gönderiyorsanız kamusal olmaz. Antalya’nın gündeminde de düşmez. Çok ayıp olur, ortada komisyon raporu var. Kamunun mülkü yok mu olsun? Kamunun mülkü değersiz mi gitsin? Bu nasıl anlayış? Hangi partiden olursanız olun yaptığınız çok ayıptır. Bu yaptığınız Bütün Antalya’ya duyururum. Yaklaşım son derece çiğdir. Meclise gelen kamu yararı taşıyan en önemli maddelerden biridir. Komisyon kararının arkasında durmuyorsunuz” dedi.

“Tartışılan madde yeniden komisyona gitti”

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, hiçbir belediye ya da parti ile husumetleri olmadığını ifade ederek, madde ile ilgili şerhini en başta koyduğunu belirtti.
Tartışmaların ardından yapılan oylamada, MHP ve Ak Parti’nin vermiş olduğu oylarla madde ilgili komisyona tekrar gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 17:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83