BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE ‘SİNEK’ TARTIŞMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, kentte artan sinek nedeniyle, bazı belediyelerin sinek yuvaları kurduğunu ve bu yuvaları fotoğraflarla tespit ettiklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE ‘SİNEK’ TARTIŞMASI

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, kentte artan sinek nedeniyle, bazı belediyelerin sinek yuvaları kurduğunu ve bu yuvaları fotoğraflarla tespit ettiklerini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Devam Meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığında toplanan mecliste, 2016 yılı Performans Programı konuşuldu. 

banner111
CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş’ın 2016 yılı performans programında hataların olduğunu söylemesi ve bunların hangileri olduğunu tek tek sorması üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, soruları tek tek cevapladı. Başkan Menderes Türel konuşmasına kabinenin belli nedeniyle Başbakan Yardımcısı olan Lütfi Elvan ve Dış İşleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu’nu tebrik ederek başladı. Türel, “Antalya’nın sorunlarını karış karış bilen, eski bir bakan sıfatı ile sorunları çözüme ulaştıran Lütfi Elvan'ın Başbakan Yardımcısı olarak değerlendirilmesi bir şans olmuştur. Mersin Milletvekili iken iki kez Antalya'ya gelmiş ve daha önceki verilen sözlerin tutulacağını söylemesi Antalya için moral olmuştur” şeklinde konuştu.

SEMBOLİK RAKAM

2016 yılı Performans Programı’nda 4 bin lira olarak Santral Mahallesi’ne 4 bin lira yatırım maliyeti ile ilgili Başkan Menderes Türel, “Kepez ilçesi Santral Mahallesi’ndeki 4 bin liralık Büyükşehir Belediyesi yatırım maliyeti ile yapacağı husus değil, gelir paylaşımı ile bütçesine gelir kazandıracak bir durumdur. Bu rakam, ihtiyaçlar için konulmuş sembolik bir rakamdır. Taşınmaz yer tespitleri 11 milyon 700 bin lira. Büyükşehir Belediyesi’ne geçen yolların harita ve koordinat tespiti ile ilgili bütçe ayrılması söz konusu. Gayrimenkul satışlarından 100 milyonluk bir beklenti var” dedi.

SİNEK TARTIŞMASI

CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş’ın Antalya’da sinek sorunu olduğunu söylemesi üzerine mecliste kısa süreli bir tartışma yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bazı belediyelerde sinek yuvası kurulduğunu fotoğraflarla tespit ettiklerini söylemesi üzerine mecliste grubu bulunan partiler, belediyelerin hangisinin olduğunu sordu. Kısa süren tartışmanın ardından Başkan Menderes Türel, “Sinekler Antalya’ya iyi mi gelecek dedi ruhi Bey? Sineklerin aslında insan sağlığına faydalı olduğunu söylememde zarar yok. Sait Nursi’nin Sinek Risalesi’ni okuduğunuzda sineğin insana faydası olduğunu göreceksiniz. 10 mislinden fazla büyüyen bir yüz ölçümü var belediyenin. Sinek ile ilgili yeni bir sistem kuruyoruz. Özellikle uydudan görüntü sistemi ile su birikinti ve sinek yuvaları tespit edilecek. Alt yapı ihalesi yakın zamanda gerçekleşecek. Adrese teslim sinek mücadelesini bu yöntemle yapacağız. Bazı belediyelerimizde sinek yuvası kurulduğunu fotoğraflarla tespit ettik. Fotoğrafları özel olarak size gösterebilirim. Derdimiz üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Bizim bu olanlardan habersiz olduğumuzu sanmasınlar. Lastiklerin içerisindeki sivrisinek yuvaları üretildiğini tespit ettik. Yetki devri ile ilgili söylemem gerekirse Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek hatırlar. Büyükşehir Yasası 2004’te yürürlüğe girdikten sonra ilaçlama sistemi 14 ilçe belediyelerince yürütülüyordu. Muratpaşa Belediyesi, bu hizmetin büyükşehir tarafından yapılması için dava açtı. O davayı Muratpaşa Belediyesi kazandı. Danıştay da Muratpaşa Belediyesi lehine karar verdi. Bütün büyükşehirlerde ilçe belediyeleri Büyükşehir’in üzerine bırakıp kurtuldular. Eğer hukuk kararı olmasa sistem böyleydi. Bu konuda hizmetin paylaşımını ben de isterim. İlk senemizde de sinek sıkıntısı yaşadık. İkinci dönemde bu meseleyi minimize ettik. Şimdi de aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Sahadaki ekiplerimizin mücadelesi ile bu işi çözeceğiz. İhaleyi biz yapalım, sizin destekleriniz bizim için fırsattır” diye konuştu.

EXPO 2016 TRAMVAY HATTINI YETİŞTİRME HEDEFİNDEYİZ

EXPO 2016 tramvay hattını da 23 Nisan’a kadar tamamlama hedefinde olduklarını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Meydan-EXPO tramvay hattı EXPO 2016’ya yetişecek. 18 kilometrelik hat olacak. 23 Nisan’a kadar yetiştireceğiz. 3’üncü etap hattı Varsak’tan güneye iniyor Kepez’e, Sakarya Bulvarı’ndan Meltem istikametine kıvrılıyor. 52 kilometrelik toplu ulaşım hattı olacak. 3’üncü etap çalışmaları ile ilgili ihale gerçekleşti. Sözleşeme dün imzalandı. Trenlerin imalatı başladı. Bakanlığımız bizi her konuda destekliyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 19:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83