Büyükşehir yaşlıları unutmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da hizmet veren huzurevlerinde kalan 200 yaşlı birey ile ortaokul öğrencilerini buluşturdu.

Büyükşehir yaşlıları unutmadı
Antalya Valiliği’nin koordinatörlüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18-24 Mart “Yaşlılar Haftası” nedeniyle huzurevlerinde kalan yaşlılar için özel yemek organizasyonu düzenledi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği yemeğe Antalya’daki çeşitli huzurevlerinde kalan 200’e yakın yaşlı katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği yemekte bu yıl bir ilk gerçekleşti. Kuşaklar arası ilişkiyi güçlendirmek adına Melahat Faraçlar İlköğretim Okulu öğrencileri de yemeğe katılarak, yaşlılarla buluştu. Yaşlıların duygulu anlar yaşadığı buluşmada yaşlılar ve gençler keyifli anlar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi sakinleri elleriyle yaptıkları tasarım objeleri misafirlere hediye etti. 

Üstündağ: “Kuşakları buluşturduk” 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ, “Yaşlılarımız bizim başımızın tacı, bizi biz yapan değerlerimizdir. Altı huzurevinde kalan büyüklerimizi ve yemeğimizde misafir ettik. Kuşaklar arası ilişkiyi güçlendirmek adına öğrenciler de misafirimiz oldu. Çok keyifli bir buluşma yaşandı. Yaşlı ve genç buluşmamızı da gelenek haline getirmeyi hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her daim yaşlılarımızla titizlikle ilgileniyoruz her zaman yanlarındayız” dedi. 
Halil Akyüz Huzurevi sakinlerinden Abraham Arslan kendileri için düzenlenen bu özel organizasyondan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bizleri hatırlaması ve bir araya getirmesi hepimizi sevindirdi. Torunlarla buluştuk. Çocuklar neşemize neşe kattı. Onların sevgilerini hissetmek moral oldu” dedi. 
Melahat Faraçlar İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Işılay Yılmaz da yaşlı büyükleriyle olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Benim için çok farklı bir gün oldu. Yaşlılarımızla birlikte yemek yedik sohbet ettik. Onlar anılarını anlattı biz de gelecek hayallerimizi. Bol bol fotoğraflar çekindik. Bundan sonra yaşlılarımızı sık sık ziyaret edeceğim” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 13:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83