Büyükşehirden 28 kilometrelik bisiklet yolu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Lara-Konyaaltı arasında kesintisiz bisikletli ulaşımı sağlayacak Bisiklet Yolu Projesi’nde çalışmalar başladı. Proje ile Antalyalılar, 28 kilometrelik bisiklet yolunu kullanarak güvenli bir şekilde Konyaaltı’ndan Lara’ya pedal çevirebilecek.

Büyükşehirden 28 kilometrelik bisiklet yolu

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çağdaş ve çevreci bir ulaşım aracı olarak büyük önem verdiği bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Bisiklet Yolları Projesi’ni hayata getiriyor. Proje ile kentin iki yakası bisiklet yolları ile birleştiriliyor. İhalesi yapılan 28 kilometrelik bisiklet yolu projesinde çalışmalar başladı.

ÇİZGİ VE YOL ÇALIŞMASI

Antalyalıların Konyaaltı’ndan Lara’ya uzanan bisiklet yollarında kesintisiz pedal çevirebileceği proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi ilk olarak mevcut bisiklet yollarında bakım onarım çalışması yapıyor. Milli Egemenlik, Teomanpaşa, Hasan Şubaşı Caddesi, Düden Park ve eski Lara Yolu’nda çalışma yapan ekipler, mevcut yollarda boyama yapıyor, çizgi çekiyor ve uyarı levhaları montajını gerçekleştiriyor.

ÇEVRECİ VE SAĞLIKLI ULAŞIM ARACI

Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez Belediyeleri işbirliği ile hayata geçirilen Bisiklet Yolu Projesi’yle kent merkezinde mevcut bisiklet yolları sürekli hale getirilerek çevreye ve sağlığa da önemli katkı sağlanacak. Bisikletin çevreye gürültü ve hava kirliliği gibi olumsuz etki yaratmayacağı gibi trafiğe de olumlu bir katkı sağlaması hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkılarıyla Muratpaşa ilçesindeki mevcut 12 kilometre bisiklet yoluna 8 kilometre daha yeni bisiklet yolu eklenecek. Dünya’nın en ünlü plajlarından Konyaaltı Plajı ve Muratpaşa Lara bölgesi birbirine bağlanacak.

banner111

KONYAALTI’NDAN LARA’YA KESİNTİSİZ ULAŞIM

Konyaaltı-Lara kesintisiz bisiklet yolu güzergahı ise şöyle: “Liman Kavşağı’ndan başlayarak Konyaaltı Sahili-Dumlupınar Bulvarı-Hasan Subaşı Parkı-Konyaaltı-Caddesi-Teomanpaşa Caddesi-Milli Egemenlik Caddesi- Hasan Subaşı Caddesi-Cumhuriyet Meydanı-Atatürk Caddesi-Işıklar Caddesi-Tevfik Işık Caddesi-Eski Lara Yolu-Düden Park içi-2134. Sokak-Çağlayangil Caddesi-Rauf Dentaş Caddesi.”

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 12:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83