Büyükşehirden heykellere bakım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Caddesi ve Işıklar’daki temalı heykellerin tamamını bakım ve onarıma aldı. Temizlenen heykeller, boyandı. Zarar görenler ise Heykeltıraş Nusret Demir tarafından onarıldıktan sonra tekrar aynı yerlerine monte edilecek.

Büyükşehirden heykellere bakım

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Caddesi ve Işıklar Caddesi üzerinde bulunan Romalı ve Sokak Müzisyen temalı heykellere kimliği belirsiz kişiler tarafından verilen zararın izlerini siliyor. Sprey boya ile boyanan, çöple doldurulup, bazı bölümleri kırılan heykeller Büyükşehir Belediyesi tarafından bakıma alındı. Büyük bir titizlikle temizlenen heykeller, boyanarak güzel bir görünüme kavuşturuldu. Tahrip edilen bazı heykeller ise heykelleri yapan Heykeltıraş Nusret Demir tarafından onarılmak üzere söküldü. Heykeller, Demir tarafından onarılıp, eski haline getirildikten sonra yine ayı yerlerine monte edilecek.

banner111

BÜYÜKŞEHİR HASSASİYETİ

Onarım çalışmaları hakkında bilgi veren Heykeltraş Nusret Demir, heykelleri 8 sene önce yaptığını ve caddelerde sergilenmeye başlandığını ifade ederek, “Heykeller gerek vatandaşların gerek turistlerin sempatisini topluyordu. İnsanlar onlarla hatıra fotoğrafı çektiriyordu. Böyle bir saldırı olduğu için çok üzüldük. Büyükşehir Belediyesi konuya büyük hassasiyet gösterdi. Heykellerin onarılmasını istedi. Heykeller aslında polyester malzemeden yapılmıştı çok dayanaklıydı ama büyük bir darbe görmüş. Özel olarak tahrip edilmiş. Atölyede eksilen yerlerini yeniden onaracağız. Macun ve boya işleminden sonra yeniden yerlerine getirip montajını yapacağız. Tekrar Antalya sokaklarıyla buluşacaklar. Gösterdiği duyarlılık için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, 12:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83