Büyükşehirin Hobi Bahçesinde emekliler ilk hasadı yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan emeklilere özel hobi bahçeleri, özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görüyor. Baharın gelmesiyle bahçelerine özenle diktikleri sebze meyvelerin ilk hasadını yapan emekliler, ikinci dikim için hazırlıklara başladı.

Büyükşehirin Hobi Bahçesinde emekliler ilk hasadı yaptı
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, emeklilerin aileleriyle şehir gürültüsünden ve hareketliliğinden uzak, toprakla haşır neşir olabilmeleri, doğa ile iç içe vakit geçirebilmeleri amacıyla hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri, özellikle hafta sonları dolup taşıyor. Toprakla uğraşmanın kendileri için terapi olduğunu belirten emekliler, şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, mevsimine göre her türlü sebze ve meyveyi yetiştirilebildikleri hobi bahçelerinde stres atıyor. Konyaaltı ilçesi Bahtılı mevkiinde bulunan Antalya Hobi Bahçesi 1. Etabında bahçesi bulunan vatandaşlar hafta sonunu, çocukları ve torunlarıyla geçiriyor. Emeklilere yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında kendilerine ait 63 metrekarelik bahçeleri özenle düzenleyen vatandaşlar, diktikleri meyve sebzelerin hasadını yapmaya başladı. 

"Ailecek geliyoruz" 

Bahçeye erken dikim yaptıklarını söyleyen Hüseyin Yurteri, “İkinci ekim için marulların hepsini topladım, bahçede yer açıyoruz. Bizim için çok güzel bir uğraş oldu. Toprakla uğraşmak iyi geliyor. Haftanın stresi burada bitiyor. Belediyenin bu tür yerleri çoğaltması lazım. Etrafımdaki herkes burada yeri olsun istiyor. Çoluk çocuk ailece geliyoruz. Topraktan uzak kalmıyoruz. Köye göçecektik. Burada o özlemimizi giderdik” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. 

"Bahçesiyle özenle ilgileniyor" 

Emekli öğretmen Mehmet Soysal da bahçesiyle ilgilenmek için hafta sonu soluğu mutlaka hobi bahçesinde alanlardan. Diktiği tere, biber, domates, marullarla tek tek ilgilenen, onları özenle sulayan Soysal, “Dün hanım ıspanak toplamış, yaptı. Ben böyle lezzetli bir ıspanak yemedim. Ya emekten ya doğallıktan” diye konuştu. Hobi Bahçesi açılmadan önce hafta sonları ne yapacağını bilemediğini söyleyen Soysal, “Gidecek yer arıyorduk. Bu bizim için bulunmaz bir nimet oldu. Başkanımız Menderes Türel’e bu imkanı bize sunduğu için teşekkür ediyoruz. İnsanlar burada birbirini tanıyor. Çorumdan, Yozgat’tan gelen komşularımız var. Birbirimize tohum veriyoruz, fide veriyoruz büyük bir kaynaşma oldu” dedi. 

"Bahçe idelimizdi" 

Bahçesine “Altan Dede’nin Bahçesi” adını veren Altan Erkış da hafta sonu çocukları ve torunlarıyla vakit geçirmek için Hobi Bahçesine geliyor. Bahçesinde bir bölümü torunları için ayıracağını söyleyen Erkış, onlar için çimlendireceği alan üzerine salıncak koyacağını söyledi. 

Ellerinde kazma kürekle bahçelerini düzenleyen emekli bankacı Şerife Çomoğlu, “Emekliyiz biz. Evde otur otur sıkılıyoruz. Burası çok iyi geldi bize. Allah razı olsun başkanımızdan. Hoşumuza gidiyor, geliyoruz her hafta sonu. Marul ektik, tadı çok hoşumuza gitti ama yemeğe kıyamıyoruz” derken, arkadaşı Saliha Güler de toprakla uğraşmayı çok sevdiğini belirterek, “Her hafta sonu hatta hafta içi de geliyoruz. Çok memnunuz. Yıllardır idealimizdi. Ben Samsunluyum toprağı çok severim. Toprak enerjimi, elektriğimi alıyor. Bu bakımdan çok memnunum” diye konuştu. 

"Torunlarımda gelecek" 

“Ömrümce hep bir bahçem olsun istemiştim” diyen Mehmet Topal ise kendisini bu hayaline kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. Topal, hobi bahçesinde emekliler, gençler, çocuklar kısacası her yaş grubundan insan için keyifle zaman geçirebileceği alanlar olduğuna dikkat çekerek, “Yazın inşallah havuz da hizmete girecekmiş. 7 torun var hepsi gelecek. Her yaştan insan için uğraş var. Top sahası var, yüzme yerleri var. Çocuk parkları var, oyun sahaları var” dedi. 


"Özellikleri" 
Hobi Bahçesi 1. Etabında her biri 4.5 metrekare depolama alanı olan 348 ev bulunuyor. Evlerin önünde 13.5 metrekarelik bir açık oturma alanı ve 63 metrekarelik ekilebilir alan bulunuyor. Hobi bahçesinde çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark da yer alıyor. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 14:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83