Çiftçilerden hormon isyanı

Bir grup üretici, sebze ve meyvelerin üretiminde kimyasal kullanıldığı yönündeki haberlere yer verilmesine tepki gösterdi.

Çiftçilerden hormon isyanı
Demre Toptancı Hali'nde yapılan eyleme, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, Ziraat Odası Genel Sekreteri İlker Günay, Demre Hal ve Komisyoncular Başkanı Fahri Duran, çiftçiler ve komisyoncular katıldı.

Bine yakın üretici üzerinde, "Çiftçi köle değildir", "Çiftçine sahip çık", "Hormonsuzdur", "Zehirsizdir", "Biyolojik mücadeledir", "Gecemiz, gündüzümüz bir, ekmeğimizle oynamayın", "Domates hormonlu, biber zehirli olsaydı, çocuklarımız serada değil kreşte büyürdü", "Soframıza koymadığımızı sofranıza koymuyoruz" yazılı pankartlar taşıdı. Üreticilerden bazıları traktörlerine sebzeler asarken, bazıları ise domatesleri yere döktü.
Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, hormonlu domates ve kimyasal kalıntılı biberler bulurlarsa hali kapatmaya hazır olduklarını söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca da, bazı televizyon kanallarında sebze ve meyvelerde kimyasal madde kullanıldığına dair haber yapıldığını belirterek, bu iddiaların asılsız olduğunu savundu.
Ziraat Odası Genel Sekreteri İlker Günay ise ulusal kanallarda fikrine danışılan kişilerin bu konuda yetkin kişiler olmadığını ileri sürdü. Bu tür haberlerin çiftçileri zor durumlara düşürdüğünü savunan Günay, "Çiftçiler, üretimde çok ağır şartlarda çalışıyor. Ürünlerimiz, biyolojik mücadelede kullanılan bambus arısı ve ruhsatlı tarım ilaçları ile yetiştiriliyor. Çiftçilerin en büyük sorunu, ürettikleri ürünü pazarlayamamasıdır. Biz devletten ürünler için pazar, ihracat için de destek istiyoruz. Enflasyon hesaplamasından turfanda sebze ve meyvenin çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu da çiftçiye her zaman sahip çıktıklarını, konunun bir an önce devlet yetkilileri tarafından düzeltilmesini istediklerini anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, "Sebzede hormon, kimyasal var, bunlar zararlı diye halkı yanıltan yayınlar yapmasınlar. Antalya en az 15 yıldır kontrollü tarım yapıyor. İyi tarım uygulamalarını, Demre’de de, Alanya’da da, Manavgat’ta da, Serik’te de, Kumluca’da da, Finike’de de bütün kontrollü tarımı Tarım Bakanlığı denetler. Bunun denetimini yapan Tarım Bakanlığıdır. Tarım İl Müdürü bunun denetimini yapar. Buradan dünyanın her yerine mal satılıyor. Eğer, bu ülkeler bu ürünler girebiliyorsa, bu ürünler garantili ürünlerdir. Ben buradan bütün halkımız da şunu söylüyorum. Gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz" dedi.
Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 15:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83