CİNAYETİN ARDINDAN ORTALIK KARIŞTI

Manavgat'ta terör olayları sonrası sosyal medya üzerinden başlayan kavgada 1 kişi bıçaklanarak öldürülmesinin ardından olaylar çıktı.

CİNAYETİN ARDINDAN ORTALIK KARIŞTI
Mehmet Acar'ın bıçaklandığı iş yerine gelen yaklaşık 300 kişilik grup, polisin engelleme çabalarına rağmen, iş yerini ateşe verdi. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında, olayla ilgisi olmayan vatandaşlara ait olan 5 dükkan da kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlar, yine cinayetin işlendiği iş yerinin sahibine ait olduğu ileri sürülen farkı bölgedeki bir iş yerine de zarar verdi. 
İddiaya göre, ismi henüz belirlenemeyen ve Facebook üzerinden HDP'yi övücü sözler paylaştığı ileri sürülen bir kişi ile bu paylaşımları görüp sayfadan kaldırmasını isteyen Mehmet Acar ve arkadaşları arasında tartışma çıktı. Yanında arkadaşı Fatih S.M.V., Ahmet D. ile paylaşımı yapan kişinin dükkanına giden Mehmet Acar ve arkadaşları burada birden fazla kişinin saldırısına uğradı. Çıkan olayda Mehmet Acar ile Fatih S.M.V. ile Ahmet D. bıçakla yaralandı. Durumu ağır olan Mehmet Acar hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti, ağır yaralanan Ahmet D. özel bir hastanede tedavi altına alındı. Hafif yaralanan Fatih S.M. V. ise ayakta tedavi edildi. Olay yeri çevresinde jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


Olaydan sonra Mehmet Acar'ın hayatını kaybettiği Çolaklı mahallesindeki iş yerine gelen çok sayıda vatandaş, polis ve jandarma müdahalesiyle karşılaştı. İş yerine zarar veren ve önce kepenkleri kıran vatandaşlara TOMA ile su sıkılıp biber gazıyla müdahale edildi. Kısa süre içinde yeniden toparlanan yaklaşık 300 kişilik grup polis ve jandarmanın ikazlarına ve engellemelerine rağmen tekbir sesleri arasında iş yerlerini ateşe verdiler. Olayda yan yana bulunan ve bıçaklama olayıyla ilgileri bulunmayan kişilere ait 5 dükkan da kullanılamaz hale geldi. Alevlere TOMA ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Elektriklerin kesilmemesi sebebiyle itfaiye yangına müdahale etmekte güçlük yaşadı. Yangın sırasında iş yerlerinden birinde bulunan tüp patladı. Yangının ardından olay yerine gelen iş yeri sahipleri jandarma ve polise iş yerlerini koruyamadıkları için tepki gösterdiler. Çolaklı'dan ayrılan grup bir süre sonra cinayetin işlendiği iş yerinin sahibine ait olduğunu iddia edilen ve Kumköy bölgesinde bulunan bir butiğe de zarar verdiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 08:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83