Cuma Pazarı tartışması

Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, Muratpaşa Belediyesi'nin Cuma pazarını taşıma kararının yanlış olduğunu savundu.

Cuma Pazarı tartışması
Antalya Semt Pazarcılar Odası, Muratpaşa Belediyesi'nin Kızılsaray Mahallesi'nde kurulan Cuma pazarını taşıma kararına tepki gösterdi. Oda Başkanı İsmail Öz, Kızılsaray Mahallesi'nde kurulan cuma pazarının pazarcı esnafına, bölgedeki sabit esnafa, halka ve devlete istihdam ve katkı sağladığını belirterek karardan vazgeçilmesini istedi. Öz, Belediyenin pazarı Şarampol ve Üçgen Mahallelerine taşıyacağını belirterek, her iki alanın imar planlarında pazar yeri olmadığını söyledi.

Mevcut pazarın normal günlerde araçların işgali altında olduğunu ileri süren İsmail Öz, “Pazarımız düzenlendiğinde hiçbir apartman girişi kapanmayacaktır. Yapılacak çalışmayla tezgah kurulum genişliği, yaya trafiğini ve araç trafiğini engelleyici bir durum oluşturmayacaktır. Pazar yerinde incelediğinde hiçbir trafik sorunu olmadığı görülecektir. Tezgah boylarının düşürülmesi ile yol genişliği rahatlıkla sağlanacaktır. Taşınan pazarlarımızın işlevi yarı yarıya kaybolmuş ve hizmet değeri düşmüştür. Burası binlerce kişiye istihdam sağlayan, onlarca fabrikanın verdiği işgücü ve istihdamı sağlayan bir oluşum olarak değerlendirilmelidir" dedi.

Uysal: “Bölgede, ciddi trafik ve güvenlik sorunu yaşanıyor” Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise yaklaşık 500 esnafın tezgah açtığı cuma pazarının olduğu bölgede, ciddi trafik ve güvenlik sorunu yaşandığını söyledi. Burada pazarın sürdürülebilir olmadığını ifade eden Başkan Uysal, "Yıllardır konuşulan ancak bir türlü çözülmeyen bu konuya, esnafımız ve tüm komşularımız için müdahale ediyoruz. Hiçbir esnafımız mağdur edilmeyecektir. Esnaf ve vatandaşımızın rahat, sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Semt pazarlarımızdan, yaşlı, engelli hamile komşularımızın rahatlıkla yararlanmasını, trafiğin olumsuz etkilenmemesini, polis, itfaiye ve ambülans gibi araçların acil müdahaleler için yola çıktıklarında, trafiğe takılıp kalmamasını istiyoruz. Geniş alanlarda, geniş aralıklı, temiz semt pazarlarından, daha çok insanımız yararlanacağı için esnafımızın kazancı da artacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83