DEMOKRASİ NÖBETİNDE 102 KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ VERDİ

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY darbe girişimine karşı 26 gün tutulan demokrasi nöbetlerinde hem nöbet tuttu hem de 102 kişiye acil sağlık hizmeti verdi.

DEMOKRASİ NÖBETİNDE 102 KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ VERDİ

 İl Sağlık Müdürlüğü'nün talimatıyla, demokrasi nöbetlerinin ilk gününden bu yana büyük bir özveriyle çalışan Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi Cumhuriyet Meydanı'nda 45 sağlık personelinden oluşan 6 tim ile sağlık tedbirleri aldı, acil müdahalelerde bulundu. 15 Temmuz 2016 tarihinde saat 23.20'de başlayan ve her gün sabah saatlerinde sona eren ve 26 gün süren demokrasi nöbetlerinde, 52 UMKE personeli, 2 adet kurtarma ambulansı , 2 adet UMKE, 1 adet motosikletli UMKE aracı, 2 adet motosikletli ambulans, 1 adet protokol ambulansı, 3 adet acil yardım ambulansı görev yaptı. Meydana kurulan sahra hastanesinde akşam 20:00’dan sabah 05:00 saatlerine kadar sağlık hizmeti verildi. Vatandaşların sağlık problemlerine itina ile cevap veren ekipler, 102 kişiye de acil sağlık hizmeti verdi. İlk müdahaleleri sahra hastanesinde yapılan vatandaşlar sağlık durumlarına göre hastaneye sevk edildi. Ekipler, meydan yakından meydana gelen küçük patlamada da ilk müdahaleyi başarıyla yapmıştı. Hem demokrasi hem de sağlık nöbetini tutan sağlıkçıların ikramları da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

banner111
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür’de ekibi ile birlikte demokrasi nöbeti tutanlar arasında yer aldı.

26 gün boyunca Antalya halkına en iyi hizmeti sunabilmek için çaba sarfettiklerini kaydeden Hülür, “ Sağlıkçılar olarak hem vatandaşa hizmet vermek hem de geleceğimize, ülkemize, demokrasimize sahip çıkmak için meydanlarda olduk. Darbe teşebbüsünün başlangıcından itibaren Antalya olarak gerekli önlemleri aldık. Kentimizde sağlık hizmeti anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu bizler için gurur verici. Halkımızın sağduyusu ve girişimleri sayesinde Allah'ın izniyle ülkemiz bu beladan da kurtulacaktır” dedi.


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 13:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83