DEV SEMPOZYUM YARIN

Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na 5 ülkeden 12 heykeltraş katılacak. Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile organize edilen 'Taş ve Su' temalı 'Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu' yarın başlayacak

DEV SEMPOZYUM YARIN
Su ve taş konulu heykel sempozyumuna Hacettepe Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve AÜ'den 7'si Türk, Bulgaristan, İtalya, Japonya ve ABD'den 5'i yabancı 12 ünlü heykeltıraşın katılacağı ifade edildi. Manavgat-Yukarıpazarcı ırmak kenarında düzenlenen geniş bir alanda 19 gün süresince sabah 08.30-19.30 saatleri arasında çalışacak heykeltıraşlar, 12 eser heykeli üreterek Manavgat halkına hediye edecek. Dünyaca ünlü heykeltıraşlar, 19 gün sürecek sempozyum süresince her biri 2,5 ton ile 7 ton arasında değişen mermerleri yontarak şekil verecek. Sempozyumun açılışı ise yarın saat 11.00'de Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, öğretim üyeleri ve heykeltıraşların katılımıyla sempozyum çalışmalarının yapılacağı Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı’nda yapılacak.

'BÜYÜK ONUR DUYACAĞIZ'

Heykeltıraşlar Ahmet Özer, Alessio Ronaldi, Ayhan Karapınar, Ayhan Yılmaz, Caroe Turner, Hanife Yüksel, Hitoshi Tanaka, Işık Aslıhan, Leonardo Cumbo, Figen Tek Altun, Petre Petrov ve Serap Yıldız İlden sempozyum için Manavgat'a geldiler. Belediye Başkanı Sözen, Manavgat'ta kültür ve sanata her zaman önem verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Taş ve su sempozyumuyla Manavgat’ın marka değerini güçlendirirken, sanatın büyüleyici ve etkili gücünden yardım almak amacında olduklarının altını çizen Sözen, "29 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında çok değerli sanatçılarımızı kentimizde ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Sanatçılarımızın çalışmalarını Manavgat halkımız da izleyebilecek. Manavgat’ımıza ve bizlere verdikleri önem ve destek nedeniyle üniversitemizin güzel sanatlar fakültesine ve değerli öğretim üyelerine ve katılımcı heykeltıraşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2015, 18:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83