DİLENCİYE KARŞI BROŞÜRLÜ MÜCADELE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, halkın duygularını istismar ederek para isteyen dilencilere karşı, vatandaşları broşürlerle uyarıyor.

DİLENCİYE KARŞI BROŞÜRLÜ MÜCADELE

 Zabıta ekipleri, bir yandan turizmin başkenti Antalya’da bahar ve yaz aylarında artış gösteren dilenciler hakkında yasal işlem yaparken, bir yandan da halkı bilinçlendirmek için sokak sokak gezerek afiş dağıtıyor. Ekipler, Antalyaspor Kavşağı ve halkın yoğun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı, Kapalıyol, Saat Kulesi, hastane önlerinde ‘Lütfen Vicdanlarımızı Sömüren Dilencilere Para Vermeyelim’ yazılı 10 bin adet broşür dağıtıyor. Otobüs, cami ve okullara halkı bilinçlendirmeye yönelik afişler asılıyor.

banner111
Broşürlerde, ‘Lütfen vicdanlarımızı sömüren dilencilere para vermeyelim! Bazen cami önünde, bazen trafik ışığında bazen de bir kaldırımda karşımıza çıkan; yardıma muhtaçtır, fakirdir, engellidir, çocuktur diyerek dini ve vicdani duygularımızın ön plana çıktığı zamanlarda 1-2 TL verdiğimiz bu kişiler hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?’ yazması dikkat çekiyor.

İki yönlü broşürün, ‘Bunları biliyor musunuz?’ bölümünde de kişilerin özellikle ibadethane önlerini seçtikleri ve insanların dini duygularını sömürdüklerine dikkat çekilerek dilencilere verilecek her 1 TL ile sayılarının her gün artacağı ve şehirde yakışmayan görüntülerin ortaya çıkacağına vurgu yapılıyor. Ayrıca, duyguları sömürerek dilencilik yapanların belki daha iyi imkânlara sahip olduklarına işaret edilerek, mendil, su, çiçek satmak, tartı ya da cam silerek başkalaştırmaya çalışılan işin de aslında dilencilik olduğu belirtiliyor.

Yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise dilenciler yüzünden yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerinin ulaşmasının güçleştiğini söylüyor.
Zabıta ekiplerinin bilinçlendirme çalışmasını desteklerini belirten Filiz Uslu, “Uygulamadan çok memnunum. Ben de bir olay yaşadım. Bir bayan ‘Memleketime gideceğim’ dedi ve para istedi. Ben parayı verdim. Aynı bayan iki gün sonra tekrar karşıma çıktı, memleketine gitmemişti. Kandırıldığımı anladım. Uygulamaya devam edilirse çok daha iyi olur. Büyükşehir Belediyesi’ne bu çalışmasından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Serkan Gürsoy adlı vatandaş da, “İnsanların duygularının sömürülmesine izin verilmemesi gerekiyor. Yapılan uygulamada gayet başarılı. Kimsenin bu şekilde insanlara yardımcı olmaması gerekiyor. Yardımların ilgili kuruluşlara yapılması daha doğru olur. Büyükşehir Belediyemizi yapmış olduğu uygulama için tebrik ediyorum. Uygulamanın devamını diliyorum. İnşallah Antalyamız için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Ekipleri, halkın, ‘Alo Zabıta 153’ ve 0 242 249 50 84 numaralı telefon numaralarına dilencileri ihbar edebileceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 13:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83