DSİ o çayı ıslah edecek

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Aksu çayı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu.

DSİ o çayı ıslah edecek
DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Aksu çayı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Coşkun, yetkililerden işin seviyesi hakkında bilgi aldı.
Devam eden çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Bölge Müdürü Coşkun, “Antalya İçin büyük önem arz eden Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulunduk. Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatının yüzde 85,00’i tamamlandı. Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile Aksu İlçesi, civar Mahallelerdeki 105 bin 750 dekar tarım arazisi ve turizm alanlarının taşkınlardan korunması sağlanacak. Proje kapsamında Aksu Çayında, yan kollarıyla birlikte 70 kilometrelik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapılmakta” dedi.

Proje kapsamında, 11 adet köprü ve 13 adet kavşut yapısı bulunmakta. Aksu Çayına bağlanan Soğucaksu, Kargılımacun, Tehnelli, Karpuz, Küçükaksu, Kırkgeçit, Bafadan, Tatlıçay, Çobanözü, Eğriöz, Hayıtlı, Karganlı, Asar, Naneli, Kuzgun ve yan derelerinin de aralarında bulunduğu toplam 17 dere bulunmakta. Küçük Aksu Çayında eksik kalan ve sedde ve taş tahkimat işleri bitirilmek üzere. İş genelinde seddelerde yüzde 85, taş tahkimat işlerinde yüzde 74 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 11 adet köprünün 10 adedi tamamlanmıştır.
Aksu Çayı ıslah edilirken aynı zamanda bölgede “Arazi Toplulaştırması” yapılmakta” diye konuştu.
DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun şöyle devam etti:

“28 Mahallesinin blok planları hazırlanmış olup, hazırlanan parselasyon planlarının 27 Mahallede 1. askı işlemleri tamamlanmış olup, bu 27 Mahallenin 19’unda 2. askı parselasyon planlarının askı aşaması bitmiştir. 1 Mahallede ise 1. Askı parselasyon planları yapım aşamasındadır. 19 Mahallenin 4 tanesinde Kesin Askı Parselasyon Planları onaylanmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Toplulaştırma çalışmaları kapsamında ana kanal uygulaması yaparken 135 bin dekar alanda toplulaştırma yapılacak. Toplulaştırma yapılacak olan alanlarda 500 kilometre uzunlukta ve 6 metre genişlikte tarla yolları tesis edilecek ve stabilize kaplanacak. Bu proje tamamlandığında bölgede düzenli parseller oluşacak.”

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 11:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83