Düşen ilk cemre baharı beraberinde getirdi

Baharın müjdecisi olan ve doğanın uyanışı olarak kabul edilen cemrelerin ilki 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü. Havanın ısınmasına neden olan cemre, Antalya'da kendisini fazlasıyla hissettirdi. Hava sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu Gazipaşa ilçesinde tarlalar papatyalarla doldu taştı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, kırlarda papatya toplamaya çıktı.

Düşen ilk cemre baharı beraberinde getirdi
Güzel havayı fırsat bilen Asuman Bozkurt, kızı ve damadıyla birlikte doğada yürüyüşe çıktı. Yol kenarındaki papatyaları görünce dayanamayan Bozkurt ailesiyle birlikte papatya topladı. Cemrenin havaya düştüğünü belirten Bozkurt, "Bildiğim kadarıyla cemre önce havaya, sonra suya, sonra da toprağa düşüyor ve havanın ısınmasına neden oluyor. Havaya düşen cemre kendisini önemli ölçüde hissettirdi. Bizde kırlara doğaya çıktık. Bu güzel havanın tadını çıkarıyoruz" dedi.
Güzel havayı fırsat bilenlerden biri de 79 yaşındaki Dursun Özalp oldu. Akrabalarıyla ve komşularıyla birlikte papatya tarlasında çay keyfi yapan Dursun Nine, havanın ısınmasıyla birlikte Yörüklerin gözünü yaylaya çevirdiğini belirtti. Bir ay sonra yaylaya gideceği için heyecanlı olduğunu söyleyen Dursun Nine "Sarıyaylam" türküsünü söyledi.
Bahar havasının keyfini çıkaranlardan olan Ahmet Özalp ise "Cemre düştü, her taraf yemyeşil. Bizim çocukluğumuzda 23 Nisan'da yaylaya göçerdik ama şuan hava çok güzel. Yörükler bu yıl bir ay önceden yaylaya göçebilir. Hava bahar gibi" dedi.

Evinin önündeki papatya tarlasında yeğenleriyle birlikte papatya toplayan Gizem Özgün de baharın gelmesinden son derece mutlu olduğunu söyledi. Özgün, "Bugün hava çok güzel. Papatya tarlasına geldik yeğenimle. Böyle bir yerde yaşadığımız için çok şanslıyız. Az sonra yeğenime papatyadan taç yapacağım. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83