Emekli maaşıyla evde 80 hayvan besliyor

Hayvan aşığı genç kız ile annesi, evlerini hayvanat bahçesine çevirdi. Evlerinde kedi, köpek, ördek ve horozlar için ayrı bölümler yapan anne ile kızı, 80’e yakın hayvanı kendi imkanlarıyla besliyor.

Emekli maaşıyla evde 80 hayvan besliyor
Almanya’dan tatil için Antalya’ya gelen üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Melis Gökkaya, sokağa bırakılmış hayvanları annesi Vildan Sertel ile birlikte yaklaşık 5 yıldır evlerinde besliyor. Annesi Almanya’da tatil yaparken, Antalya’ya tatil için gelen genç kız, deniz, kum ve güneş keyfi yerine hayvanlarla birlikte vakit geçirmeyi tercih ediyor. 65 kedi, 5 köpek, 4 ördek ve 6 horoz için 3 odalı müstakil evlerini adeta hayvanat bahçesine çeviren anne ile kızına, bir arkadaşı da gönüllü olarak yardımcı oluyor. Evin ayrı bir odası uyku bölümü olarak kullanılırken, mutfak kısmı ise yaralı hayvanların tedavi alanı olarak kullanılıyor. Ördekler için su küvetlerinin yer aldığı evin geniş bahçesinde ise tüm hayvanlar iç içe birlikte yemek yeyip, oyunlar oynuyor. Annesinin emekli maaşıyla baktıkları hayvanları özel mamalarla besleyen genç kızın tek sorunu ise evinin önünden geçen yol.

Annesinin emekli maaşıyla bakıyorlar 

Tatile giden annesinin evine 5 yıldır gelip hayvanlara baktığını anlatan Melis Gökkaya, “Annem Almanya’ya gidince ben burada oluyorum. Annem tatil için Almanya’ya gidiyor, ben de tatil için buraya geliyorum. 65 kedi, 5 köpeğimiz, 4 tane ördek, 6 tane de horozumuz var. Annemin emekli maaşıyla bakıyoruz. Her hafta veterinerimiz geliyor kontrol ediyor. Sokakta hasta olanları alıp iyileştiriyoruz. Sonra bizde kalıyor gitmiyorlar. Cami avlusu gibi, evin kapısına bırakanlar da oluyor çitlerin üstünden bahçeye atanlar da” dedi.

"Isınmaları için kaloriferlerimiz de var" 

Tüm hayvanlara isim verdiğini belirten Gökkaya, evin bölümleriyle ilgili ise, “Evin içerisinde hasta olanlara bakıyorum, uyumaları için ayrı bir yer yaptık. Akşamları orada uyuyorlar, kışın orada ısınıyorlar, kaloriferlerimiz de var. Zil çalarak çağırıyoruz veya çocuklar diye bağırıyoruz. Yemek vakti geldiğini anlıyorlar” dedi.

"Birazcık his, birazcık empati"

Daha önceki evlerinde de hayvanları beslediklerini anlatan Gökkaya, 5 yıl önce taşındıkları şu anki evlerinde ise tek sorunun evlerinin önünden geçen yol olduğunu söyledi. Geçen hafta bir kedinin arabanın altında kaldığını anlatan Gökkaya, “Tabelamızı da astık. Geçen hafta bir kedimizi kaybettik. Onlar bir can, onların da canı yanıyor ve her şeyi hissediyorlar. Geçen hafta onu çarpan kişi bunu hiç fark etmedi. Biz burada günlerce perişan olduk. Arkasından hastanelerde ağladık. Ama onun hiç haberi yok. Hissetmiyor bunu. Birazcık his, biraz empati. Can sonuçta bu” diye konuştu.

"Para için yapılacak bir iş değil bu"

Hayvanların bakımında genç kıza yardımcı olan arkadaşı Gülay Çayır ise, “Otogar tarafında oturuyorum tramvayla buraya geliyorum. Para için yapılacak bir iş değil bu, gönül işi, severek yapılacak bir iş. Gelemediğimde çok eksiklik hissediyorum. Onları yalnız bırakmamak için her gün geliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83