Finike-Kaş yolu programa alınıyor

Antalya’nın dört bir yanında yatırım planlamasına alınan yolların müjdesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Finike, Demre, Kaş yolunun fizibilitesinin tüneller hariç tamamlandığı bildirildi.

Finike-Kaş yolu programa alınıyor

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uzun zamandır yatırım planlamasına alınması için çaba gösterilen Finike - Demre arasının yeni güzergahın müjdesini verdi. Yeni güzergahta yer alan 7 tünel ile birlikte iki ilçe arası hem kısalacak hem de virajlardan kurtulacak. Bu yolun devamı olarak Kaş’a kadar uzanacak yatırım planına Kaş-Kalkan arası da alındı.

banner111
Bu yatırımlarla beraber Antalya-Korkuteli-Söğüt-Çavdır arası 89 kilometrelik yol da programa alınırken, Manavgat ayrımından Akseki 3. bölge hududuna kadar olan kısım da yatırım programına dahil edildi. Yollar hizmete girdikten sonra Türkiye’de en çok kullanılan karayollarından birisi olan Konya - Antalya arası karayolunun tamamı bölünmüş yol haline gelecek. Ayrıca yol üzerinde Antalya sınırları içerisinde yapımı devam eden toplam uzunluğu 21 bin 450 metrelik tüneller bulunuyor. Yüksek standartlarla yapılacak yolla beraber Akdeniz ile İç Anadolu bölgesi arasındaki ulaşımın hızlanması planlanıyor.Diğer taraftan Akseki- Manavgat ve Akseki-Seydişehir yollarında 10 kilometre uzunluğunda çift yol yapılacak.
Antalya’nın tüm bölgelere ve Dünya’ya daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlaması yatırımların devam edeceğini aktaran Bakan Çavuşoğlu seçimlerde ne vaat edildiyse yerine getirdiklerini Antalya için aralıksız müjdelerinin devam edeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2016, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83