Gazipaşa'nın nüfus itirazı reddedildi

Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya’nın çağrısıyla başlatılan ’50 bin+1′ nüfus seferberliğinde, TUİK tarafından açıklanan 49 bin 555 rakamına, Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılan itiraza olumsuz yanıt geldi

Gazipaşa'nın nüfus itirazı reddedildi
Gazipaşa'da sonucu merakla beklenen ve 2 Ocak 2018 tarihi itibariyle edinilen bilgilerde 50 bin 352 olarak açıklanan nüfus rakamları TUİK’in verilerine yansımadı. TUİK tarafından Gazipaşa nüfusunun 49 bin 555 olarak açıklanması ilçede şok etkisi yarattı. Konu üzerine Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya tarafından araştırmalar yapılırken Gazipaşa Belediyesi ise 49 bin 555 rakamına itiraz dilekçesi hazırladı. Hazırlanan itiraz dilekçesi ise TUİK’e gönderildi. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde TUİK’den dilekçeye olumsuz yanıt geldiği öğrenildi. Gazipaşa’da seferberlik haline gelen nüfus çalışmalarında emeklerin boşa gitmesi ise ilçe halkında hayal kırıklığı yarattı. Böylelikle Gazipaşa’nın 50 bin olma hayallerine 1 yıl daha ara verildi.

İTİRAZLARA DEVAM EDECEĞİZ

İtiraz dilekçesine olumsuz cevap verildiğini doğrulayan Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ise, “Dilekçemize olumsuz yanıt geldi. Ancak biz bu konunun peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar takipçisi olarak elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu rakamın kesinlikle doğru olduğuna inanmıyoruz” dedi. Başkan Çelik, Gazipaşa’nın nüfusunun 50 bin olabilmesi için Alanya’da dahi toplantı gerçekleştirmişti. Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Sait Yılmaz ise rakamın gerçekliğine inanmadıklarını belirterek, “Dilekçeye her ne kadar olumsuz cevap verilse de kesinlikle bir sorun olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımız sonucunda çıkan rakam ile açıklanan rakam arasında tutarlılık yok. Bizler taşıma nüfus yapmadık. Gazipaşa’nın dışarıda çalışan vatandaşlarına yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. Gazipaşalı olmayan kimseye gel demedik. Konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 12:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83