Gazipaşa ulaşımında yeni dönem

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Taşıma Sistemi’ne dahil olan Gazipaşa’da mevcut hat tespitleri tamamlanarak belirlenen rotasyonda ulaşım hizmetleri başladı. Gazipaşalılar Ekspres Antalya seferiyle de kısa sürede Antalya’ya ulaşabilecek.

Gazipaşa  ulaşımında yeni dönem
Gazipaşa Belediyesi’nin bugüne kadar devam ettirdiği şehir içi ulaşım hizmetleri artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Daha önce Alanya-Gazipaşa hattında çalışan D4 Yetki Belgesi’ne sahip S.S Gazipaşa 171 No’lu Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi’ne kayıtlı araçlar, belirlenen rotasyon dahilinde 12 güzergaha ulaşım hizmetini sağlayacak. Bunun yanında Ekspres Antalya seferleriyle de vatandaşlar kısa sürede Antalya’ya ulaşacak. 

VATANDAŞ ODAKLI HİZMET

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’nın  Gazipaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Hizmet Birimi Şube Müdürlüğü, Gazipaşa Şoförler Odası ve S.S Gazipaşa 171 No’lu Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi ile beraber gerçekleştirdiği toplu taşıma düzenleme çalışmaları kapsamında 14 hat oluşturuldu. Belirlenen hatların 12’si şehir içi güzergahlarda çalışacak, 2 tanesi de Alanya ve Antalya seferlerini yapacak. Şehir içi hatlar sabah saat 07.00 itibariyle başlayacak ve her 20 dakikaya bir araç çıkışı sağlanacak. Bu seferler akşam saat 19.30’a kadar devam edecek. Antalya güzergahına ise her gün 5 araç sabah saat 06.00 ile 19.30 arasında 2 buçuk saat aralıklarla ulaşım sağlayacak. Antalya’ya ekspres sefer düzenleyecek olan araçların mola vermeden direk gidecek olması bir nevi ulaşım kolaylığını da getirmiş oldu. Yolcu otobüsleriyle yaklaşık 4 saatte Antalya’ya ulaşan vatandaşlar, ekspres seferler sayesinde bu süreyi 2 saate indirecek.

UZAK MAHALLELERE ULAŞIM KOLAYLIĞI 

Gazipaşa'da özellikle köyden mahalleye dönüşen bölgeler başta olmak üzere, şehir içi ulaşımında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek amacıyla oluşturulan 12 yeni hat Gazipaşa’da yeni bir dönemi de başlatmış oldu. Bu kapsamda belirlenen güzergahlara her 20 dakikaya bir ulaşım sağlanacak. İleriki dönemlerde tüm araçlara kamera ve GPS takip sistemleri de yerleştirilecek. Aynı zamanda acil panik butonlarının da takılacağı araçlar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 24 saat denetiminde olacak. 

iŞTE BELİRLENEN GÜZERGÂHLAR VE KODLARI 

Her güzergah için bir de kod belirlendi. Vatandaş, hangi araca bineceğini bu kodlardan anlayacak. Bu kapsamda araçlarda yer alacak olan güzergah isimleri ve kodlarsa şöyle; Mİ-03 Merkez-İstiklal Mahallesi, Mİ-04 Merkez-İstiklal Mahallesi-Sahil, MÜ-05 Merkez-Üniversite-Koru-Pazarcı-Havalimanı, MÇ-06 Merkez-Çobanlar-Hasdere-Korubaşı-Sahil, Mİ-07 Merkez-İstiklal Mahallesi, MB-08 Merkez-Sahil-Koru-Bakılar, MS-09 Merkez-Hastane-Sahil, MK-10 Merkez-Havaalanı-Çalıpınar-Kahyalar, MH-11 Merkez-Havalanı (Yazlık), MKA-12 Merkez-Havaalanı-Kadınlar Plajı, MK-13 Merkez-Kahyalar-Karalar, MY-14 Merkez-Yakacık, GAL-02 Gazipaşa-Alanya (Çevreylu, Sahilyolu), GAN-01 Gazipaşa-Antalya.


 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 11:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83