Gazipaşa'yı rahatlatacak proje

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Gazipaşa Gökçeler Barajı ve Gazipaşa Hacımusa taşkın koruma inşaat alanını inceledi.

Gazipaşa'yı rahatlatacak proje

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı ve DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Gazipaşa Gökçeler Barajı ve Gazipaşa Hacımusa taşkın koruma inşaat çalışma alanlarında incelemelerde bulundu. 

banner111
Devam eden çalışmalar ile ilgili DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Gazipaşa Gökçeler Barajından alınacak su ile Gazipaşa ilçemizde 47 bin 400 dekar tarım alanının sulanması, 2,5 megawatt kurulu gücünde Hidro Elektrik Santrali (HES) ile 10,85 kilowatt saat enerji üretimi ve 10 adet yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacını karşılanması hedeflenmektedir. Gökçeler Barajının gövde dolgusu, dolusavak kazısı ve mansap batardosu tamamlandı. Gökçeler Barajı inşaatımızda fiziki gerçekleşme seviyesi yüzde 90‘ seviyesine ulaşıldı. Proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 1 milyon 920 bin TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 91 milyon TL katkı ve 5 bin 688 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmekte” dedi.

"2016 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmekte"
Gazipaşa Hacımusa çayı projesi ile 900 dekar tarım alanı ile 15 bin kişilik nüfusu taşkın ve zararlarından korunması hedeflendiğini kaydeden Acu, “Gazipaşa Hacımusa Çayı Islahı çalışmalar kapsamında D-400 Gazipaşa-Anamur karayolundaki Gazipaşa köprüsü mansabından denize doğru 2 bin 600 metre güneydeki Sarısu köprüsüne kadar olan güzergâh sağ ve sol sahil seddeleri oluşturuldu. Bu seddelerin şevleri 5 bin 200 metre topuklu taş tahkimatı yapıldı. Hacımusa Çayında yaklaşık 41 bin 502 metreküp taş tahkimatı, 7 bin metreküp rusubat taşınması ve nakli 129 bin 722 metreküp yatak tanzimi ve sedde oluşturulması gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile Gazipaşa ilçe merkezinin denize doğru olan güney kısımlarının taşkın ve zararlarından korunmasının yanında görsel olarak da güzel bir görünüme kavuştu. Yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağlanan işin 2016 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmekte.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 17:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83