Gazipaşa’ya 2.5 yılda 46 milyonluk yatırım

7. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali'nde vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2.5 yılda Gazipaşa’ya 46 milyon 681 bin liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Türel, Karasu içme suyu projesi ve Çok Amaçlı Kültür Merkezi projelerinin de müjdesini verdi.

Gazipaşa’ya 2.5 yılda 46 milyonluk yatırım

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin Gazipaşa İlçesine verilişinin 94. yıldönümü anısına düzenlenen 7. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali'ne katıldı. Sadece Gazipaşa’da yetişen çekirdeksiz narı Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivalin açılışında konuşan Başkan Türel,  Gazipaşa’nın her geçen gün değiştiğini ifade ederek, “İşte Gazipaşa Belediyemizle elele vermek suretiyle düzenlediğimiz Deniz Caddesi ilçenin yeni cazibe ve çekim merkezi oldu. Gazipaşa’da alt ve üst yapı ile ilgili birçok yatırımı sürdürüyoruz. Karasu İçmesuyuProjesi de bunlardan bir tanesi. Bu projeyle en az 5 mahallemize su götüreceğiz. 30 yıllık bir sorun,ASAT ve Büyükşehir Belediyemizin gayretleri ile tarihe karışacak. 8 ayda tamamlayacağız. Eskiden bu hizmetler 8 senede bitmezdi. Şimdi çok hızlı şekilde başlayıp bitiriyoruz” dedi.

banner111

46 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Göreve geldikleri 2014’ten buyana Gazipaşa’da toplam 46 milyon 681 bin liralık yatırımı tamamladıklarını anlatan Başkan Türel, “Bunun 21 milyonu ASAT’ıniçmesuyu, kanalizasyon, arıtma gibi alt yapı yatırımları. 18 milyon 707 bin lirası Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın asfalt çalışmaları. Daha iyi ve güzellerini yapmaya devam edeceğiz.Gazipaşamıza çok amaçlı bir kültür merkezi kazandıracağız. Uygulama projeleri yapılıyor. 2 ay içinde projesini tamamlayıp temelini atacağız” diye konuştu.
KADINLAR PLAJI TEMELİ ATILIYOR
Gazipaşa-Alanya sınırındaki Uğrak mevkiinde Kadınlar Plajı’nın temelini atacaklarını belirten Başkan Menderes Türel, “Türkiye’de ilk kez Kadınlar Plajı çalışmasını Antalya’da hayat geçirdik.En çok takdir toplayan, beğenilen, hayır duası alan hizmetlerimizden bir tanesi oldu. Orada bir hatıra defteri var. Kadınlarımız düşüncelerini açıkça o deftere aktarıyorlar. Farklı siyasi görüşten kadınlarımız“Şu partiyi destekliyorum ama sizin bu hizmeti çoktakdir ediyorum” diyor. Farklı ülkelerin kadınlarıdahi bu plajımızdan istifade ediyor. Senelerdir Gazipaşa’da, Alanya’da yaşayıp denize uzaktan bakıp ayağını sokmamış kardeşlerimiz var. Artık onlar da denizin nimetlerinden gönül ferahlığıyla istifade edebilecekler.Biz herkese hizmet etmek zorundayız. Kadına erkeğe de hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
BİRLİKTEN GÜÇ DOĞUYOR
Mezbaha inşaatının da kısa süre sonra biteceğini aktaran Türel, “Bunlar Gazipaşa’nın senelerdir hak ettiği çoktan yapılması gereken hizmetlerdi. Maalesef senelerce ihmal edilmiş. Tamamlamak, hizmet açığını kapatmak bize düştü. Adil Çelik kardeşimle el ele verdik Gazipaşa’ya en güzel hizmetleri veriyoruz. Bu birlikten güç doğuyor, Gazipaşa’ya yakışan hizmetler ortaya çıkıyor”  dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Başkan Menderes Türel, beraberinde Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile festival kortejine katılarak, vatandaşları selamladı. Gazipaşalıların Türel’e ilgisi yoğun oldu. 
Gazipaşalıların ürünlerini sergilediği stantları tek tek ziyaret eden Türel, patenti Gazipaşa’ya ait olan çekirdeksiz narın tadına baktı. 
BİSİKLETİNİ TÜREL’DEN ALDI
Ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından bisikletlerin kura ile belirlenen sahiplerine teslim törenine katılan Başkan Türel, Sefa Murat Çelik adlı çocuğa bisikletini verdi. Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği’nin açılışını gerçekleştiren Türel, daha sonra önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Engelli Hizmet Merkezi ve Yaşlı Lokali’ni de inceledi. 
Başkan Türel, inşaatı tamamlanmak üzere olan Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kesimhanesinde incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 16:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83