Geleceğin duyarlı sürücü adayları yetiştiriliyor

"Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında '4. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi' toplantısı Antalya’nın Serik ilçesinde düzenlendi.

Geleceğin duyarlı sürücü adayları yetiştiriliyor
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı ile Opet işbirliğinde düzenlenen "Trafik Dedektifleri Projesi Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi" toplantısı Serik’in Belek Turizm Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

25 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitime Türkiye’nin dört bir yanından 300 trafik polisi, trafik dedektiflerini yetiştirmek üzere eğitim alacak ve proje eğitmeni olacak. 5’er günlük 2 grup halinde gerçekleşecek eğitici eğitimlerinin sonunda sertifika alacak polis memurları, görev yaptıkları illerin okullarında Trafik Dedektifleri eğitimi vermeye başlayacak. Gruplar halinde teorik ve interaktif olarak alanında uzman eğitmenler tarafından 8 ayrı sınıfta verilecek eğitimlerde Deneyimsel Öğrenme Döngüsü, Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri, Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri ve Empati, Gelişim - Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları, Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders İşleme konuları üzerinde durulacak.
Yol kullanıcıları Eğitici Eğitimi açılış toplantısında konuşan Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, "Trafik Dedektifleri Projesi’ni yaklaşık 4 yıldır şevkle sürdürüyoruz. Paydaşlarımızla birlikte sürdürdüğümüz projemiz, eğitici polis memurlarımızın özverili çalışmalarıyla da hedefini çoktan aştı. Türkiye’nin en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlemek ve daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda bugüne kadar 3-17 yaş arasında, 3 milyona yakın çocuk ve gence trafik eğitimi vererek Trafik Dedektifi kimlik kartı dağıttık. Trafik Dedektifleri Projesi’nin devreye alındığı 2013-2015 arası istatistikleri ölümlü kazalarda çocuk ölüm oranının yüzde 3.7 azaldığını gösteriyor. Gelecekte daha az kazanın yaşandığı, daha çağdaş bir ülkede yaşayabilmek için bu sosyal sorumluluk çalışmamızı sürdüreceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’na, değerli polis teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83