Gözleri kapalı çiçek yaptılar

Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) tarafından Manavgat’ta bir otelde gerçekleştirilen eğitim programının ardından, çiçekçiliğin en iyilerine ödülleri verildi. Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı İsmail Başaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve birlik üyelerinin katılımıyla gerçekleşen gecede 15 kategoride en iyilere ödülleri takdim edildi.

Gözleri kapalı çiçek yaptılar
Gecede, "Centilmenlik" kategorinde, Semih Şen (İzmir), Meriç Tanyel (Çanakkale), Oğuzhan Tatlıcı (Afyon), "Zor Bölge" kategorisinde, Ferhat Doğala (Şırnak), Yavuz Taşdemir (Muş), Bulut Aydın (Kars), "Özel Tasarım" kategorisinde, Ercan Ünal (Denizli), Turgut Sayınsoy (İzmir), İsmail Bakaç (Antalya), "Siparişte Kusursuzluk" kategorisinde, Vedat Yıldız (Ankara), Fikret Duygu (Bursa), Murat Aytaç (Antalya), “Gelişimde öncülük” kategorisinde, Kerem Uşar (Bitlis), Cihan Altunkaya (Sakarya), Nesaret Şimşek (Konya), "Hızlı Teslimat" kategorisinde, Serhan Alkan (İstanbul), Salih Serkan Akbulut (Bodrum), Mehmet Şefik Şerbetçi (İzmir), "Özel Günler" kategorisinde, Erol Taşdizer (Mersin), Bora Çaldıran (Hatay), Ramazan Kıyatsil (İstanbul), “Zerafet” kategorisinde Özlem Çevik (Ankara) ödüle layık görüldü. Ödüllere layık görülen çiçekçilere plaketlerini TÇB Başkanı İsmail Başaran ve yönetim kurulu üyeleri takdim etti.

Gecede, ayrıca kapalı gözle çiçek yapma yarışması düzenlendi. Yanlarında bir yardımcı ile en iyi çiçeği yapmaya çalışan yarışmacılardan, Serhan Alkan, Şaban Kardaş ikilisi birinci oldu. Yarışmada, Elmas Yurdakul, Bayram Yurdakul ile Hakan Sakin ve Kadir Durak ikilileri ikinci ve Özlem Çevik ile Şefik Özdemir ikilisi ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan ikileye 800 lira, ikinci yarışmacılara 600 lira ve üçüncü olan ikiliye de 400 lira para ödülü verildi.
Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı İsmail Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik olarak sektörün gelişmesi ve paydaşların kendilerini yenilemeleri, çağın gerekliliklerine uyum sağlamaları için her yıl düzenli olarak eğitim semineri düzenlediklerini ve en iyi çiçekçileri ödüllendirdiklerini söyledi.
Bütçesel anlamda organizasyon bakımından Türkiye’nin en güçlü ve katma değer üreten kuruluşlarından bir tanesi olduklarını dilegetiren Başaran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aylık ortalama 10 bin çiçek siparişi üreten bir kuruluşuz. E ticaret üzerinden de fiyatsal anlamda çok rekabetçi fiyatları aşağıya kırmadığımız için böyle dip rakamlarda çiçeğin kalitesini bozacak fiyatlarda çiçek satmıyoruz. Ortalama olarak aylık 10 bin üzerinde sipariş üreten bir kuruluşuz. Her siparişinde ortalama değeri de 80 lira 120 lira arasında değişmektedir. Toplamında yekun bir ciro tutuyor. Bununda her birisi faturalandırılıyor. Asıl önemli noktada bu. Devlete KDV üreten bir kuruluşuz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 14:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83