Gündoğmuş’ta tarihi gün

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gündoğmuş Kültür Merkezi törenle hizmete girdi. Başkan Türel, Gündoğmuş’a yaptıkları toplam yatırımın 55 milyon liranın üzerinde olduğunu belirterek, kültür merkezinin Gündoğmuş’un belki de tarihi boyunca en büyük eserlerinden birisi olduğunu söyledi.

Gündoğmuş’ta tarihi gün
Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de Menderes Türel ile Gündoğmuş’un çağ atladığını söyledi. 
Gündoğmuş Kültür Merkezi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Gündoğmuş Kaymakamı Murat Ekinci, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Türel, kültür merkezinin Gündoğmuş’un belki de tarihi boyunca en büyük eserlerinden birisi olduğunu söyledi. 2014 seçimlerinde başka partiden büyükşehir adaylarının “Antalya’dan Gündoğmuş’a hizmet mi gider” dediğini hatırlatan Türel, “ İşte hizmetin kralı gider miymiş gitmez miymiş gelsinler bu eseri görsünler ondan sonra da bu işi öğrensinler” dedi.

23 milyonluk yol yatırımı

Büyükşehir Yasası ile Gündoğmuş’un ilk kez kendi döneminde sıcak asfaltla tanıştığını anlatan Başkan Türel, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 11 kilometrelik sıcak asfalt, 106 kilometre sathi kaplama olmak üzere toplam 23 milyon liralık yol yapım çalışması gerçekleştirdik. Biz göreve gelmeden önce 2013 yılında İl Özel İdaresi’nin 539 köye toplam yaptığı yatırım sadece 10 milyon liraydı” diye konuştu.
Alt yapı çalışmalarına da ağırlık verdiklerini kaydeden Türel, “ASAT, 2014 yılından bu yana 12 bin metre kanalizasyon, 111 bin metre içme suyu hattı döşedi. Atıksu yatırımlarıyla birlikte ASAT toplam 19 milyon liralık yatırımı sadece Gündoğmuş’ta yaptı. Bu hizmetlerin mimarı sizsiniz. O yüzden diyoruz hep, destek sizden hizmet bizden, işimiz hizmet gücümüz millet diye” ifadelerini kullandı.

İçinde yok yok

Başkan Türel, Gündoğmuş Kültür Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Çok amaçlı binamızın zemin katında kapalı Pazar yerimiz var. Hizmet birimlerimiz yer alıyor. 5 yıldızlı otel konforunda 16 yataklı misafirhanemiz var. 3. katta ise 300 kişilik tiyatro ve konferans salonu bulunuyor. Bugün burada ilçelerimizdeki ilk kültür merkezimizi açıyoruz. Bu da Gündoğmuş farkı. Kültür merkezimizin ilçemizin önemli ihtiyaçlarına cevap vereceğini düşünüyoruz.”
Gündoğmuş’ta daha önce de ASMEK binasını hizmete açtıklarını hatırlatan Türel, “Özgür Mahallesindeki eski belediye binamızı Kadınlar Lokali olarak planlayıp kullanıma hazır hale getirdik. Personel temininden sonra faaliyete geçireceğiz. Yine Rasih Kaplan Mahallesindeki eski özel idare binasını Yaşlı Mola Evi olarak sizlerin kullanıma sunduk” dedi. 

Tarıma önemli destek

Tarıma da önemli destek sağladıklarını ifade eden Başkan Türel, şu bilgileri verdi: “Sulama kooperatiflerindeki eli nasırlı çiftçimize elektriği bedava veriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Karadere Sulama Tesisi projemizin ihalesini tamamladık. Eskibağ Mahallesi Yeşildere mevkii için de proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje ile yaklaşık 300 dekar araziyi sulayacağız. Yine Kayabükü mahallesi Köyiçi mevkiinde 400 dekar araziyi sulayacak projenin çalışmaları da devam ediyor.”

Gündoğmuş’a sürgün yeri dediler

Büyükşehir Belediyesi olarak ASAT ile birlikte Gündoğmuş’a yaptıkları toplam yatırımın 55 milyon liranın üzerinde olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Buraya en güzel hizmeti sunmak için elimizde zaten ihtiyaç fazlası personel vardı. Ve bu arkadaşlarımızın bir kısmını bütün ilçelerimize dağıttık. Muhalefetten CHP’li arkadaşlar benim Gündoğmuş’a görevlendirdiğim personel için niye sürgüne gönderiyorsun dediler.   Gündoğmuş’a sürgün yeri dediler. Ben de onlara Gündoğmuş Antalya’nın cennet köşesidir dedim. Şimdi onlar gelip sürgün yeri dedikleri Gündoğmuş’ta gelip oy isteyecekler. İşte biz Gündoğmuş’u Antalya’nın cennet köşesi yapmak için çalışıyoruz birileri Gündoğmuş’a sürgün yeri diyor” diye konuştu. 

Gündoğmuş Türel ile çağ atladı

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de şunları söyledi: “2014 yılında göreve başladıktan sonra Başkanımıza buraya geldiğinde Gündoğmuş’un daha güzel, daha rahat  yaşanılır olması için beklentilerimizi söylemiş  ve kendisinin Gündoğmuş için ikinci Menderesi olduğunu söylemiştim. Kendisiyle çalıştığımız 5 seneye yakın sürede Gündoğmuş’un gerçekten çağ atlamasına vesile oldu.  Bizim belediye olarak  Ankara’ya gitmemize gerek kalmadı. Bir teraziye koysak Gündoğmuş’a 5 yılda yapılan hizmetler 30 yılda yapılandan daha ağır basar. Gündoğmuş ilk defa sıcak asfaltla tanıştı.  Bu kültür merkezi ile sizin sayenizde tanıştı. Kapalı Pazarı yoktu. Bunun için size çok teşekkür ediyoruz”
Başkan Türel, açılışın ardından konuklarla beraber kültür merkezini gezdi. 




Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 17:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83