HAŞERELERE GEÇİT VERİLMİYOR

Vektörel mücadele için 64 milyon harcandı

HAŞERELERE GEÇİT VERİLMİYOR

 Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, 1268 personel, ve 178 araç ile sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Antalyalıların sıkıntısız bir yıl geçirmeleri için seferber olan Büyükşehir ekipleri, 2 yılda vektörel mücadele için 64 milyon lira harcadı.

banner111
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sıkıntısız bir yaz geçirebilmesi için uçkun ve haşereyle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.19 ilçede başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele yapılıyor. 

DENİZDEN VE KARADAN MÜCADELE

Sineklerin yumurtlama dönemi olan kış aylarında fosseptik, kanal, sazlık, gölet ve su birikintilerini ablukaya alan ekipler, yazın gelmesiyle rutin çalışmaların yanında havuz ve açık alanları da ilaçlıyor. Biyolojik mücadele kapsamında da su birikintisi olan yerlere, sivrisinek larvalarıyla beslenen Gambusia Affinis türü balıklar bırakılıyor. Denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılıyor. Gelişi güzel bırakılan araç lastiklerini de toplayan ekipler, bunları geri dönüşüme gönderiyor. Bu kapsamda TIR dolusu araç lastiği toplanarak, sinek üremesinin önüne geçildi. Periyodik ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetlerle ilgili, söz konusu adrese gidilerek, anında müdahale ediliyor.

İKİ YILDA 64 MİLYONLUK YATIRIM

Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu, Döşemealtı, Kemer,  Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Korkuteli, Elmalı, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki’de toplamda 1268 personel ve 178 araç ile sivrisinekle mücadele ediliyor. Büyükşehir vektörel mücadelede iki yılda personel, araç ve ilaç için 64 milyon lira harcadı. Uçkunlar ve haşereler için iki yılda 62 ton ilaç kullanarak, 4 milyon 849 bin TL harcama yapıldı. Personel ve araç tahsisi için ise 60 milyon TL kullanıldı. 2016 yılı sonuna kadar vektörel mücadele için harcanacak paranın 82 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor. 

HALKIN KATILIMI ÖNEMLİ 

Antalya'nın coğrafi yapısı ve iklim şartları bakımından özellikle sivrisinek, hamam böceği, karasineklerin üremeleri için uygun bir yapıya sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Yetkilileri insan sağlığının korunması ve sıkıntıları en aza indirmek için gece gündüz uçkun ve haşere ile mücadele ettiklerini söyledi. Yetkililer, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceğinin altını çizen yetkililer, “Küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması ve kesinlikle açık bırakılmaması gerekir. Vatandaşların çöplerini kapalı, poşetlenmiş şekilde atmaları çok önemli. Vektörel mücadele halkla iç içe olan bir şeydir. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Vatandaşlar da uçkun ve haşere ile ilgili şikayetlerini Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün 249 52 01-326 47 70 numaralı telefonlarına bildirebilir.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 14:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83