Hasta ve hasta yakınlarına aile eğitimi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne (AKHB) bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) Psikiyatri Uzmanı Dr. Elif Çelikel tarafından hasta ve hasta yakınlarına “Aile Eğitimi” düzenledi.

Hasta ve hasta yakınlarına aile eğitimi

 Çelikel, 2016 Ocak ayından itibaren hastane bünyesinde hizmet vermekte olan TRSM’de, kayıtlı 424 hastaya yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. TRSM’nin hizmetlerinden bahseden Çelikel, hastalara sosyal beceri eğitimleri, bireysel danışmanlık, psikoterapiler, bireysel işlevi iyileştirmeye dönük tedaviler ve psikososyal destek hizmetleri sunulduğunu ifade etti. Ayrıca Çelikel, verilen bu hizmetlerin yanı sıra hizmet alanlara ve ailelerine yönelik aile eğitimleri ile aile desteği sağlanmaya çalışıldığını kaydetti.

banner111
Çelikel “TRSM’de düzenlenen Aile Eğitimi’nde hizmet alanların aile bireylerine, yakınlarının tedavisini gördükleri hastalıklar nedir, belirtileri nelerdir, alevlenmenin erken dönemde tespit edilmesinin önemi, aile ve TRSM işbirliğinin önemi ve ilaç kullanımında sürekliliğin sağlanması konularında bilgilendirme yapılarak ailelerle sorunlar paylaşılmış ve merkezin yapısı ile işlevleri hakkında da bilgiler verilmiştir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 11:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83