İlk ekolojik kreşin inşaatına başlandı

Döşemealtı Belediyesi, Antalya’da ilk olma özelliği taşıyan Ekolojik kreşin temelini attı.

İlk ekolojik kreşin inşaatına başlandı

 Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in ilçede yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan ailelere hizmet vermesi için projelendirdiği Ekolojik kreşte 1-6 yaş arası yaklaşık 200 çocuk kalabilecek. Klasik kreş eğitimlerinin yanısıra günlük çiftlik hayatının öğretileceği mini uygulama tarlalarıyla bir ilk olacak kreşte poni atlar, keçi, koyun, kuzu, tavşan, kuğu, kaz ve ördek gibi hayvanlara ev sahipliği yapacak. Kreşte ayrıca gölet, sentetik zeminli çocuk bahçesi, cep sineması, atölyeler, sağlık birimi ve idari ofisler olacak.

banner111
Enerjisini güneşten alacak
İki katlı olarak tasarlanan ve inşaatına başlanan kreşin zemin katında 6 derslik, birinci katında ise idari bölümler ve toplantı salonları bulunacak. 2 milyon 256 bin liraya mal olacak Türkiye'nin ilk eko kreşi 25 Mart 2017 tarihinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Bin 100 metrekare kreş alanı, 77 metrekare ahırı bulunan kreşin iç avlusunun üst kısmı açık olacak ve binanın tamamı cam kaplamalı olarak inşa edilecek. Çocukların doğa ile iç içe olmaları için tasarlanan bina ve çevresi, Türkiye’de ki kreş projeleri arasında örnek gösteriliyor.

Örnek proje
Nitelikleri itibariyle benzerlerinden çok daha farklı bir kreş projesi hazırladıklarını söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda tamamlanacak kreş binasının kamu eliyle yaptırılan örnek bir proje olacağını söyledi.



Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83