İmar müjdesi vatandaşı sevince boğdu

30 yıldır kanayan yarası olan Altıntaş-Güzelyurt imar sorunlarının Bakanlar Kurulu’nda ele alınarak çözüm bulacak olması Altıntaş Mahallesinde yaşayan vatandaşlara adeta bayram havası yaşattı. Vatandaşlar Bakanlar Kurulu’ndan gelecek olan haberi dört gözle bekliyor.

İmar müjdesi vatandaşı sevince boğdu
Aksu Altıntaş ve Güzelyurt Mahallelerinde yaşayan vatandaşların 30 yıldır hayali olan imar sorunun çözümüne ramak kaldı. Sorunun çözümü için geçen hafta önce Aksu Belediyesi ardından ise Büyükşehir Belediyesi olağanüstü toplandı. Toplantıda oy birliğiyle alınan kararla Çalkaya'nın mülkiyet problemi, Büyükşehir Belediyesi ile Maliye Bakanlığı arasında imzalanacak sulhnamenin ardından Bakanlar Kurulu'na taşındı. Yapılacak olan düzenleme ile 14 bin dönümlük Çalkaya bölgesindeki 11 bin 744 adet parselin imar sorunu çözülecek.

“Markete gitmek için 10 kilometre yol gidiyoruz”

Yaşanan bu gelişmeler mahallede bulunan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak olan kararı dört gözle beklediklerini kaydeden Celal Öz, “30 yıldır bunun hayalini kuruyoruz. Ne bir parkımız var, ne de bir hastanemiz. Bu imar sorunları çözülmediği için buralar yatırım almıyor. Bunun en kısa zamanda çözümünü bekliyoruz” dedi. Bölgede 30 yıldır çiftçilik yapan Teslime Gündüz ise, “İnşallah olur. Daha öncede olacak dediler, olmadı. Bizi kandırmasınlar. Artık umudumuzu kaybettik. Bu kez da olacağına inanmıyoruz. Olursa da mutlu oluruz. Hastane, park, bahçe hiçbir şey yok. Bir markete gitmek için 10 kilometre yol gidiyoruz” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 17:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83