İYİ Partili Belediye Başkanı görevden alınabilir

MHP'den ihraç edilen ve İyi Parti'ye geçen Antalya'nın Korkuteli İlçe Belediye Başkanı Hasan Gökçe, rüşvetten hapis cezası aldı. İçişleri Bakanlığı'nın belediye başkanını her an görevden alabileceği ileri sürüldü.

İYİ Partili Belediye Başkanı görevden alınabilir
Gökce, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin 2010 yılında yaptığı 'Kasırga' rüşvet operasyonunda gözaltına alınmış ve 1,5 yıl cezaevinde kalmıştı.

YARGILAMA 8 YIL SÜRDÜ

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'da 7 Haziran ve 29 Eylül 2010 tarihinde belediyelerin temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığı gerekçesiyle başlatılan 'Kasırga' operasyonu kapsamında toplam 105 sanık gözaltına alınmış, 36'sı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanmıştı. Dosya ilk başta Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildikten sonra mahkemenin görevsizlik kararı vermesi üzerine dosya o dönem İzmir'deki Özel Yetkili 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

SUÇLU BULUNDU

Yapılan düzenleme ile Özel Yetkili Mahkemeler 2014 yılında kaldırılınca 'Kasırga' dosyası İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınarak yeniden Antalya'ya gönderildi. 105 sanıklı dava Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 4 yıldır devam ederken mahkeme 8 yıl süren davayla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, Hasan Gökce'yi 'rüşvet' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. 105 sanıklı dosyanın karar duruşmasına tutuklu bulunmadığı için sadece sanık avukatları katıldı.

GÖREVDEN ALINABİLİR

Belediye başkanlarının 2 yıl üstü hapis cezası almaları durumunda İçişleri Bakanlığı, Yargıtay kararını beklemeden belediye başkanını açığa alabiliyor. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce'nin bu kapsamda Yargıtay kararı beklenmeden açığa alınacağı ileri sürülüyor. Gökçe ve avukatı ise kararın kesinleşmediğini belirterek, "Karara itiraz edeceğiz. Daha Yargıtay aşaması var" diyerek suçlamaları kabul etmediklerini kaydetti.

NEYLE SUÇLANDI

Abdülaziz Yıldız'ın sahibi olduğu şirketin Ankara, Antalya ve İzmir'de bulunan 7 ayrı belediyeden 200 milyon TL tutarında ihale aldığı, Yıldız'ın şartnameleri önceden alıp üzerinde çalışma yaptığı, başka isimlerle kurduğu şirketler ve ilintili olduğu firmalarla birlikte ihaleye girdiği ileri sürülmüştü. Yıldız'ın ihaleleri kendi şirketlerinin alması karşılığında Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce'ye aylık 5 bin TL rüşvet verdiği iddia edilmişti.

NİYE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Belediye Başkanı Hasan Gökce, Anayasa referandumu öncesinde MHP''den ihraç edilen Meral Akşener'i düzenlediği toplantı ve çalışmalara katılınca partisi tarafından hakkında inceleme başlatıldı. Savunma vermeyen Gökce partisi MHP'den 2017 yılı Temmuz ayında ihraç edildi. Gökçe, 2017 Kasım ayında ise Akşener'in de katıldığı törenle İyi Parti'ye geçerek rozetini takmıştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 09:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83