KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Gazipaşa'da 8 kadın çiftçi Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışması kapsamında kıyasıya yarıştı.

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

 Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve kültür yarışmasının Gazipaşa etabı tamamlandı. Kıyasıya bir rekabetin yer aldığı yarışmada Ayşe Ergün 1’inci olarak bin 500 TL’nin sahibi oldu.

banner111
Kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak ve aynı zamanda sosyalleşmeleri için bir ortam oluşturmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve kültür yarışmasının Gazipaşa etabı Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gazipaşalı 8 kadın çiftçinin kıyasıya rekabet ettiği yarışmada toplam 15 soru soruldu. Yarışmacı Naziye Bayraktar, Ayşe Ergün, Sultan Kaplan, Ümmü Akyol, Selma Yılmaz, Havva Uçan, Nurgül Mercan ve Perihan Şimşek’in sergiledikleri performans Kültür Merkezi’ni dolduran Gazipaşalıları kendilerine hayran bıraktı.
Yarışmada 15’nci sorunun ardından Ayşe Ergün, Ümmü Akyol ve Sultan Kaplan’ın eşitliği bozulmadı. 3 yedek soruda da eşitlik bozulmazken, altın sorulara geçildi. Bu bölümde de kıyasıya bir rekabet yaşandı. Ayşe Ergün, verdiği doğru cevapla 1’inciliği elde ederken, Ümmü Akyol ve Sultan Kaplan 2’ncilik için yarışmaya devam etti. Bu bölümde ise Ümmü Akyol 2’nci Sultan Kaplan ise 3’üncü oldu. Gazipaşa etabının 1’incisi Ayşe Ergün’ü eşi ve çocukları ile birlikte tüm salon ayakta alkışladı. Daha önceleri de yarışmalara katıldığını beloirten Ergün, “Geçtiğimiz günlerde bir yarışmada dereceye girerek İspanya’ya gitmeye hak kazandım. Orada, onların üretimlerini inceleme fırsatı bulacağım. Özellikle biyolojik mücadele konusunda bilgi edineceğim. 3 dönüm seramız var, orayla ilgileniyorum. Tüm bilgi birikimimi burada kazandım” dedi.
Ayşe Ergün’ün bin 500 TL’lik hediye çekini AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Emine Avcı, 2’nci olan Ümmü Akyol’un 750 TL’lik hediye çekini Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya verirken, 3’üncü olan Sultan Kaplan’ın 500 TL’lik hediye çekini ise Gazipaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazan Durak Özçelik verdi.
Birinciye 15 bin TL ödül
İlk olarak kendi ilçelerinde birinci olmak için yarışan kadın çiftçiler, ilçe finallerinde birinci olduktan sonra Antalya’da gerçekleştirilecek yarı finale ve ardından il finaline katılacaklar. Gazipaşa’yı da Antalya’da yapılacak olan yarı finalde Ayşe Ergün temsil edecek. Antalya birincisi olmak için de ter dökecek olan finalist kadın çiftçilerden 1’inciye 15 bin TL, 2’nciye 10 bin TL, üçüncüye ise 7 bin 500 TL para ödülü verilecek. Yarışmanın finali 15 Ekim 2016 tarihinde EXPO 2016 Antalya sergi alanında gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 13:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83