Kanyonda mahsur kalan 4 kişi drone ile bulundu

Likya Yolu yürüyüşü esnasında kanyonu merak ederek girdikleri kanyonun yamaçlarında mahsur kalan gençlerin yeri, yaktıkları ateş ve kanyon içerisine yollanan dronenin verdiği koordinatlarla tespit edildi

Kanyonda mahsur kalan 4 kişi drone ile bulundu
 Antalya’ya Likya Yolu yürüyüşü yapmak için gelen 4 üniversiteli genç, tarihi yoldan çıkıp merak ederek girdikleri kanyonda mahsur kaldı. Telefonun çekmediği ve zifiri karanlık alanda kalan gençler, 112'yi arayarak ulaştıkları ekiplerin kendilerini bulmaları için ateş yaktı. Droneden elde edilen koordinatlarla bulunan gençler, yaklaşık 3 saatlik bir çalışmasının ardından kurtarılabildi. 
Ankara’dan Antalya’ya tatil için gelen 4 üniversite öğrencisi, dün akşam Likya Yolu yürüyüşü yapmak için yola koyuldu. Kaş ilçesi Sarıbelen Mahallesi’ne geldikleri sırada Kaputaş Kanyonu’nu merak eden gençler, tarihi yol üzerindeki güzergahlarını değiştirip donanımsız bir şekilde kanyona girdi. Kanyon içerisindeki iki şelaleyi merak eden gençler, bir müddet daha yürümeye devam etti ancak sarp kayalıklarda mahsur kaldı. Telefon çekmeyen ve bulundukları noktadan ne aşağıya inebilen ne de yukarıya çıkabilen gençler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talep etti. 

Ateş yaktılar, drone yerlerini tespit etti 
İhbar üzerine bölgeye Jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kaş-Kalkan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri sevk edildi. Gençlerle 112 Çağrı Merkezi üzerinden konferans sistemiyle görüşen ekipler, bulundukları noktayı tespit edebilmek için ateş yakmalarını istedi. Bir yandan kanyon içerisine drone gönderen ekipler, ateşin olduğu bölgenin koordinatlarını alarak kurtarma çalışmasına başladı. Ekiplerin gece 02.00’de başlattıkları çalışma sonrası yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından gençler bulundukları yerden kurtarılarak jandarmaya teslim edildi. Gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2018, 14:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83