Komşunun 30 yıllık hayali gerçek oldu

Komşumuz Gazipaşa ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan Gökçeler Barajı tamamlandı. Barajda derivasyon tüneline son beton blok konarak su tutma işlemi başladı.

Komşunun 30 yıllık hayali gerçek oldu
Baraj havzasında düzenlenen törene Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve çok sayıda protokol mensubu katıldı. Törende konuşan DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, "Gökçeler Barajı sulama ile birlikte Beyobası, Beyrebucak, Çobanlar, Hasdere, Kahyalar, Karalar, Muzkent, Korubaşı, Macarköy ve Aydıncık köyleri olmak üzere 10 adet yerleşim yerinin de içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca barajımız enerji üretimi de yapacak. Barajımızın tamamlanmasıyla iş bitmiyor. Gazipaşa Ovası Sulama projesinde de çalışmalar hızla ilerliyor. 2017 yılı sonuna kadar 13 bin dekarlık kısmın işletmeye açılmasını hedefliyoruz. Barajın faaliyete geçmesi ile birlikte toplamda 47 bin 400 dekar zirai arazide yapılacak sulamadan 2017 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yılda 96 milyon 222 bin TL katkı sağlanmasının hedefleniyor" dedi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de Gökçeler Barajı'nın Gazipaşa'nın 30-40 yıllık bir hayali olduğunu belirterek, "Barajımızın faaliyete geçmesiyle birlikte ilçemizde ürün çeşitliliği ve rekoltesinde ciddi artışlar sağlanacak. Bu rüyamızın gerçekleşmesini sağlayan en başta kendisini Gazipaşalı olarak gören Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, Antalya Milletvekillerimize, DSİ Bölge Müdürümüze ve çalışanlarına ve ayrıca yüklenici firmaya teşekkürlerimi sunuyorum. Gazipaşamıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya ise Gazipaşa çiftçisinin refahını arttıracak olan Gökçeler Barajı'nda su tutma işlemini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Su tutma işleminin başlamasıyla birlikte bunun meyvesini gelecek yıl üreticilerin alacağını vurgulayan Kaya, "Gazipaşa'da üretilen çok sayıda tropikal meyvenin daha az alanda, daha kaliteli ve fazla şekilde almak için bu tür stratejik yatırımlara ihtiyacımız vardı. Sağolsun bakanlığımız ve DSİ Bölge Müdürlüğümüz takdire şayan bir çalışma ile bu hizmeti bölgemize sundu. Gazipaşalı çiftçimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından derivasyon tünelinin ağzını kapatacak son beton blok törenle kondu ve su tutma işlemi başladı. Son bloğun konulmasının ardından dualar okundu, kurban kesildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 15:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83