Komşunun başkanından 'Bize Gelmeyin' uyarısı

Komşunun başkanından 'Bize Gelmeyin' uyarısı
Komşumuz Gündoğmuş'un Belediye Başkanı Mehmet Özeren, korona virüs tedbirleri konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak Alanya ve diğer sahil ilçelerinden Gündoğmuş’a büyüklerini ziyaret için gelmek isteyenleri uyardı.


Yaşlılara gerekli hizmetin verildiğini söyleyen Özeren, korona virüsün yayılmasını önlemek için ziyaretlerin durdurulmasını istedi. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Gündoğmuş Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantının ardından, Youtube kanalından korona virüs salgını ve belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlıkların ve ilgili mercilerin gerekli adımları attığını belirten Başkan Özeren, ilçede şuana kadar bir vakanın olmamasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Ancak bir takım tavsiyelerde de bulunan Özeren, “Alanya, Manavgat veya Antalya merkezde oturan vatandaşlarımızın annesini, babasını merak edip ilçemize gelmesi, ayrıca umreden gelen vatandaşlara yapılan ziyaretlerle ilgili bazı endişeler yaşıyoruz” dedi.

GİTMESİ GEREKEN İZİN FORMUNU DOLDURSUN

Özeren şöyle devam etti: “65 yaş üstü vatandaşlarımızın evden çıkmaları yasak. Bu alçak virüsün risk grubuna giren muhatapları yaşlılar olduğu için çok değerli yaşlılarımızı korumak için devletimiz bu yasağı koydu. Bu yasağın yanında gençlerimiz, yaşlılarımıza ziyaretleri asgariye indirmeli. Bu virüs illeti başladıktan sonra 500 bin kişinin yurda giriş yaptığı tahmin ediliyor. Bu insanlarla daha çok içli dışlı olan sahil ilçelerindeki insanların gelip bu virüsü bulaştırmaması için yaşlılarımızın da sahil kesimine gitmemesi lazım. Gitmesi ihtiyaç olursa muhtarlık, kaymakamlık veya belediyemizden izin formunu doldurması lazım.

GENÇLER, ANNESİ BABASINI ZİYARET ETMESİN

Biz en az hasarla atlatmayı ümit ediyor ve dua ediyoruz. Şuanda olağanüstü bir durum var. PKK terör örgütü ne kadar tehlikeli ise bu virüste o kadar tehlikelidir. Genç kardeşlerimden istirham ediyorum, nasılsa biz risk grubunda değiliz diye hareketlerine devam ediyorlar. Belki de iki senedir anasını babasını ziyaret etmeyen insanların ana baba sevgisi depreşti. Şehirde vakit geçiremeyince anasına babasını ziyaret edelim diyerek geliyorlar. Ama belki de sahilden virüs getiriyorlar. Biz nasılsa risk grubunda değiliz diye başkalarına taşıyıcılık yapmasınlar. Artık evimizde vakit geçirelim. Herkesin anlayış göstereceğini ümit ediyorum.”  

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2020, 23:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83