'KOMŞUYA 1 MİLYON 829 TL'

Antalya Gazipaşa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na açtığı isim hakkı davasını kazandı. Mahkeme, Gazipaşa Belediyesi'ne 1 Milyon 829 TL ödeme yapılmasına karar verdi.

'KOMŞUYA 1 MİLYON 829 TL'

 Edinilen bilgiye göre, Gazipaşa Belediyesi, 8 yıl önce, dönemin Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç zamanında, Milli Eğitim Bakanlığı'na lise yapılması için arazi tahsis etti. Yapılacak olan okula 'Gazipaşa Belediyesi' isminin verilmesi şartıyla arazi tahsisi yapan Gazipaşa Belediyesi, isim şartının yerine getirilmemesi nedeniyle bakanlığa dava açtı. 8 yıl önce açılan ve geçtiğimiz hafta içinde sonuçlanan davayı Gazipaşa Belediyesi kazandı. Temyiz yolu açık olmak üzere mahkeme, Gazipaşa Belediyesi'ne 1 Milyon 829 TL ödeme yapılmasına karar verdi. 

banner111
Dava ile ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, davanın 7- 8 yıl önce açıldığını belirtti. Davanın Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ismi verilen liseye belediyenin isminin verilmemesinden dolayı açıldığını söyleyen Çelik, "Bizden önceki belediye yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bir dava açmış. Bundan 7- 8 yıl önce belediye bir yer vermiş, Milli Eğitim Bakanlığı da bir okul yaptırmış. Okulun adına da Gazipaşa Belediyesi'nin ismi verilecekmiş. Milli Eğitim Bakanlığı ismi vermemiş. Biz de bu davayı devam ettirdik ve geçen hafta bu dava bitti. Davayı kazandık" dedi.
Kazanılmış hukuki bir hakkın olduğunu belirten Çelik, "Sonuçta biz bu davayı devam ettirmek zorundaydık ve ettirdik. Ankara ile aynı otobüsün yolcularıyız, bu paranın Gazipaşa Belediyesi'ne aktarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83