MANAVGAT'A ALANYA MODELİ ÜNİVERSİTE

Manavgat'ta inceleme yapan AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, tıpkı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi gibi Manavgat'a da bir devlet üniversitesi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

MANAVGAT'A ALANYA MODELİ ÜNİVERSİTE

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydın, Manavgat Ticaret Odası tarafından yaptırılan MATSO Turizm Fakültesi inşaatını, ardından Manavgat Belediye Hastanesi inşaatını gezdi. Manavgat'a eğitim şehri Antalya’nın 6. üniversitesini kurmak için milletvekili arkadaşlarıyla birlikte çaba harcadıklarını belirten Aydın, “Mevcut yüksekokula ilaveten Manavgat Ticaret Odası tarafından inşaatı hızla devam ettirilen ve kısa sürede bitirilmek üzere olan Turizm Fakültesi'ne 2016-2017 öğretim yılında ilk öğrencileri almak istiyoruz. Manavgat Kaymakamlığı'nın girişimleri sonucunda atıl durumdaki Manavgat Belediye Hastanesi inşaatının 2 tane fakülte açılmak üzere Akdeniz Üniversitesi'ne devri konusunda Manavgat Belediye Meclisi'nin CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e yetki vermesiyle yeni bir sürece girmiş bulunmaktayız" dedi. 

banner111
'KAMPUS İÇİN ARAZİ TAHSİSİ ŞART' 

Hastane inşaatını hayırseverlerin ve devletin katkısıyla en kısa sürede bitirerek bu binada açılacak fakültelerle Manavgat Üniversitesi'nin açılmasını sağlayacaklarını belirten Aydın, "Bununla da yetinmeyeceğiz. Manavgat Üniversitesi'ni kurduktan sonra asıl hedef olarak üniversite kampusunu kurmamız gerekiyor. Her üniversitenin kuruluşunda olduğu gibi yeterli fakülte binalarının temini ve üniversite kuruluşunun ardından bizde kampusumuzu kurarak yeni fakülteler ve yüksekokullar açmak için çalışma yapacağız. Bu konuda Manavgat Şelalesi'nin hemen üzerinden başlayarak Ulukapı Mahallesi'ne doğru uzanan ormana ait alan için üniversite kampus alanı yapmak üzere talepte bulunacağız. 2019'a kadar üniversiteyi Manavgat'a kazandıracağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83