Muhtarların talep dosyayı TBMM’de

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Gökdere ve Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz Serikli üyelerle buluşarak muhtar kimlik kartlarını dağıttı. Muhtarların özlük haklarını içeren 26 maddelik dosyayı Ankara’ya giderek TBMM’ye sunduklarını hatırlatan Yılmaz, “Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanımız Ramazan Özünal ve 40 ilin şube başkanı ile Başbakanımız Binali Yıldırım ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a talep dosyamızı ilettik” dedi.

Muhtarların talep dosyayı TBMM’de

 Ankara’ya giderek TBMM’ye sunduklarını hatırlatan Yılmaz, “Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanımız Ramazan Özünal ve 40 ilin şube başkanı ile Başbakanımız Binali Yıldırım ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a talep dosyamızı ilettik” dedi. 

banner111
Serik Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın, Serik Mevcut Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Şahin ve kurucu üyelerin katıldığı toplantıda Serik Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Muzaffer Yılmaz da katıldı. Antalya Şube Başkanı Yılmaz, “Bir yere gittiğimizde muhtarım dediğimizde insanlar inanmıyor. Şimdi kurumsal kimlik kartını gösterdiğimizde ciddiyet kazanıyoruz” diyerek kimlik kartlarının önemine işaret etti. 11 İlçeden 400 muhtarın, Serik’ten de 65 mahalle muhtarının üye olduğunu belirten Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, “Osmanlı döneminde muhtarlık, Muhtariyet Makamı olarak tanımlandı. İlk seçim 1830 da başladı. Daha sonradan da Muhtar Devlet ile Millet arasında kurulan köprü olarak demokratik seçimlerle işler hale geldi. Bir Muhtarlar Günü yoktu. Önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edildi. İlkini kutladın bundan sonra da her yıl hep beraber kutlayacağız” dedi.
Muhtarların özlük haklarını içeren taleplerini Ankara’ya giderek TBMM’ye sunduklarını hatırlatan Yılmaz, “Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanımız Ramazan Özünal, Genel Başkan Yardımcımız Şaban Gökdere ve 40 ilin şube başkanı ile 1 Kasım 2016 günü Ankara’ya giderek Başbakanımız Binali Yıldırım’ı TBMM’de izledik. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret ettik. Muhtarların özlük hakları ile ilgili taleplerde bulunduk. Özellikle Bağ-Kur primlerini devlet tarafından yatırılması ve görevi biten muhtarların silah ruhsatlarının harç bedeli alınmadan devam etmesini gündeme getirdik. İnşallah kısa zamanda olumlu sonuçlar alırız” dedi. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Gökdere ise Serikli muhtarlarla her zaman birlik olacaklarını ifade ederek, “Sizler her zaman yanımızda durdunuz. Biz de her zaman sizlerin yanında olacağız. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’a 26 maddelik taleplerimizi içeren dosyamızı sunduk. Sizler adına bu taleplerimizin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2016, 10:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83