O plajdaki kaça yapılıyor yıkılıyor

Belediye Encümeni’nin ilgili kararlarına istinaden eski Lara Caddesi’nde 1’inci derece doğal SİT alanı içinde falez kıyı bandında eşsiz güzellikte bir koyda yer alan kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

O plajdaki kaça yapılıyor yıkılıyor

Bambus plajı’ olarak bilinen ve falezlerden denize kadar uzanan alanda Belediye Encümeni, toplam bin 492,19 metrekare genişliğe sahip aralarında idari ofis, kafe, tuvalet, duş ve giyinme odaları gibi kullanıma sahip 21 yapının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirledi.

banner111
Yapılan uyarılara rağmen 1’inci derece doğal SİT alanında yer alan plajda kaçak ve ruhsatsız yapılar ilgilerince kaldırılmadığı gibi kafe, farklı genişliklerdeki odalar ve tuvalet inşaatlarını izin almaksızın inşa edildiği Belediye Encümeni’nin ilgili kararında yer aldı.
Muratpaşa Belediyesi ekipleri söz konusu karara istinaden 15 Şubat Çarşamba günü Bambus plajı olarak bilinen alanda yıkım gerçekleştirdi. Bambus plajının yıkılmasının hemen ardından koyun üst tarafında Falez 2 Parkı’yla birleştiği noktada bulunan kaçak yapıların yıkımına nezaret etti.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçen hafta gerçekleştirilen yıkımların hukuk çerçevesinde gerçekleştiğinin altını çizerek, “İşgalleri bir yaşam şekli haline kamusal hayatta dönüştürmemiz gerekiyor. Toplumumuzun kullanacağı yerse, toplumumuz kullanmalıdır. Bu anlamda biz kamu hukukunun gereğini yerine getiriyoruz. Kıyılarımızı, güzelliklerimizi, doğal alanlarımızı bütün insanlarımızla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm kıyılar insanlarımızın kullanımına açık olmalıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2017, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83