'OKULLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ'

Antalya Emniyet Müdürlüğünce 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik, “GÜVENLİ OKULLAR” isimli projeli çalışma başlatıldı.

'OKULLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ'
Proje kapsamında, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Döneminde, Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı tüm birimler okullarda görev alarak, Çocuk Şube Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürütecek, ayrıca projede, çocuklara yönelik sosyal, kültürel, eğitici ve öğretici çalışmalara da yer verilecek.

2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde Okul İrtibat Görevlileri faaliyet alanı genişletildi, İl merkezinde bulunan 292 okulda toplam 515 personel (Polis abi, Polis Abla) okul irtibat görevlisi olarak görevlendirildi.

Okul irtibat görevlileri, sorumlu oldukları okullardaki görevlileri, velileri ve öğrencileri daha yakından tanımaları, birebir iletişim kurabilmeleri, okul içi, çevresi ve güzergâhındaki oluşan veya oluşabilecek sorunları tespit ederek en kısa sürede çözüme kavuşturabilmeleri amacıyla haftada bir gün mesai saatini okullarına ayıracak, bu ziyaretlerle okullar ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki koordinasyonu sağlayacak, gelen öneri, şikayet ve talepler ilgili tüm kurumlara aktararak çözümlerini hızlandıracak.

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tespit edilecek okullarda, Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görevli personeli tarafından öğrencilere; “çocuk hakları, okullarda şiddet ve istismar, güvenli internet kullanımı, Acil çağrı Merkezi (112) kullanımı, Toplum Destekli Polislik anlayışı kapsamında yapılan faaliyetler, trafik kuralları ve ilkyardım” konularında eğitim ve seminerler verilecek.

Dönem içerisinde, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 7 Ekim tarihinde tüm servis şoförlerine eğitim verilecek, okul servis araçları trafik yönünden denetlenerek öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşımları sağlanacak.

Antalya Valiliğince “okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahısların uzaklaştırılmasına dair alınan karar” doğrultusunda okul çevrelerinde muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulla ilgisi olmayan kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının engellenmesi sağlanacak, ayrıca uyuşturucu satıcılarına ve yasadışı faaliyet gösteren örgütlere karşı Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları devam edecek.

Çocukların ve gençlerin fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelerin çocuklara erişimini önlemek, onları bu maddelerden uzak tutmak amacıyla Antalya Valiliğince alınan karar doğrultusunda çalışmalar sürdürülecek.

Çocuk, KOM, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ile İlçe Emniyet Müdürlükleri ekiplerince okulların çevresindeki internet kafeler, oyun salonları, parklar, bahçeler ve benzeri umuma açık diğer yerler ile ilgili denetim ve kontroller yapılacak, ayrıca bölge ekipleri okulların çevresinde özellikle öğrencilerin giriş-çıkış saatlerinde görev alacak.

Önemli gün ve haftalarda (20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı vb.) Çocukların sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla çeşitli faaliyetler (gezi, sinema, tiyatro, spor vb.) düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 10:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83