On binlerce Antalyalı yürüdü

23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ile kutlandı.

On binlerce Antalyalı yürüdü
23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ile kutlandı. On binlerce Antalyalının katıldığı fener alayı coşkusu Cumhuriyet Meydanı’ndaki Haluk Levent konseri ile devam etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Antalya’da 5 yıl boyunca sevgi, saygı ve barış içerisinde şehrimizi birlikte yöneteceğiz” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu tarafından, düzenlenen fener alayı Konyaaltı varyanttan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.  Fener alayına katılan on binlerce Antalyalı 1 kilo metrelik dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyarak meşaleler eşliğinde yürüdü. 

On binlerce Antalyalı yürüdü

TBMM'nin açılışının 99. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, CHP Antalya milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Rafet Zeybek ile CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, CHP ve İYİ Parti'nin ilçe belediye başkanları ve Cumhuriyet sevdalısı vatandaşlar katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda andımız okundu
Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir kız öğrenci tarafından Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binlerce Antalyalı bir ilkokul öğrencisi tarafından seslendirilen Andımızı hep bir ağızdan okudu. “Samanyolu” şarkısı eşliğinde sahneye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ben Andımızla büyüdüm, 23 Nisanla büyüdüm, 19 Mayıs ile büyüdüm, 30 ağustos ile büyüdüm, Cumhuriyet bayramı ile büyüdüm. Bundan sonra bu meydanlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkeleri ile Antalya’mızı hep birlikte yöneteceğiz” dedi. 
Başkan Böcek, “5 yıl boyunca emrinizde olacağım”
31 Mart’ta Antalyalıların kendisine kutsal bir görev verdiğine vurgu yapan Başkan Böcek, “5 yıl boyunca belediye başkanı arkadaşlarımla hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyle kavga etmeden, bütün vatandaşlarımızın derdine derman olacak şekilde çalışacağız” diye konuştu. “Geleceğe umutla bakacağız”
Şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı unutmadıklarını ifade eden Başkan Böcek şunları söyledi, “Biz sevgimizden, saygımızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz kimseye karşı hiçbir zaman da saygısızlık yapmayacağız. Biz sevgili Antalyalılar ile beraber, geleceğimizin teminatı çocuklarımızla beraber geleceğe umutla bakacağız. Kadınlarımızın yüzünün güleceği, sevgili Antalyalıların barış ve huzur içerisinde yaşaması için 5 yıl boyunca emrinizde olacağımızı söyledik.  31 Martta zor bir görev verdiniz, bu görevi inşallah belediye başkanı arkadaşlarımızla Antalyalı hemşehrilerimize hizmetle göstereceğiz. Sizlerin verdiği oyları namusumuz gibi koruyacağımıza söz veriyorum.”
Haluk Levent meydandaki coşkuya hayran kaldı 
Başkan Böcek'in konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Haluk Levent, sevilen şarkılarını meydanı dolduran on binlerle birlikte seslendirdi. Haluk Levent “Gide gide Bir söğüde dayandım” türküsünü seslendirirken Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binlerce kişiden telefon ışıkları ile kendisine eşlik etmesini istedi. Cumhuriyet Meydanı ışık tarlasına dönerken Haluk Levent cep telefonu ile bu muhteşem tabloyu videoya çekti. Ünlü sanatçı “Muhteşemsin Antalya” sözleri ile meydanı dolduran hayranlarına teşekkür etti. 
Başkan Böcek’ten Atatürk fotoğraflı teşekkür
Haluk Levent yaklaşık 2 saat boyunca sahnede sevilen şarkılarını seslendirirken konseri vatandaşlarla birlikte izleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Levent’e çiçek ve Atatürk fotoğrafı hediye ederek bu anlamlı güne katkı sağladığı için teşekkür etti. 
Öykü Arin unutulmadı
Öte yandan 2018 yılı Kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi teşhisi konulan Öykü Arin de unutulmadı. Kızılay tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Öykü için donör olmak isteyenlerden kan örnekleri alındı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Öykü için kan bağışında bulunanlara teşekkür etti. 
















Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83