PÖH'ler Afrin'e tekbirler ve dualarla uğurlandı

Antalya'da Özel Harekat Şubede (PÖH) görevli 23 kişilik tim, terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı. Özel harekat polislerine protokol tarafından baklava ikram edildi. Emniyet Müdürü Uzunkaya, kesilen kurban kanından Afrin’e gidecek olan özel harekatçıların alınlarına sürdü ve başarılar diledi. Uğurlamaya katılan bazı kadınların gözleri doldu.

PÖH'ler Afrin'e tekbirler ve dualarla uğurlandı
Afrin'e gidecek olan Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 23 kişilik tim için uğurlama töreni düzenlendi. Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki törende kurban kesildi, dualar edildi. Törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Tahir Savran, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda polis, aileler ve vatandaş katıldı.

"Hainlere derslerini verecekler"

Uğurlamada töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, 32 gündür millet olarak yüreklerin Afrin’de orada mücadele veren Mehmetçikle attığını kaydetti.

Afrin’de TSK’nın yanında polis ve jandarmaya da ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Polisimizden özel harekatçılar Türkiye’nin çeşitli illerinden Afrin’e uğurlanıyor. Bizim kadromuzda bulunan 23 kahraman arkadaşımızı da Afrin’de görev yapmak üzere uğurluyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, Suriye’nin de toprağında da gözümüz yok. Ama Suriye topraklarını kullanarak ülkemize operasyon çekilmesini ne de izin vermeyeceğimiz Cumhurbaşkanımız ifade etti. Bizim yapmaya çalıştığımız, bizi terör yapılarıyla kuşatmaya çalışanlara haddini bildirmek. Türk ordusu da Afrin’de onun için var. Bu kardeşlerimizde gidecekler oradaki Mehmetçiğimize destek olacaklar. Oradaki hainlere teröristlere ve onları kullanan yediren içiren maşa gibi kullanan güçlere dersini verecekler" dedi.
Al bayrağın gölgesinin her zaman güvenlik güçlerinin üzerinde olacağını işaret eden Vali Karaloğlu, "Bu milletin duası sizlerle olacak. Görevinizi yerine getirirsiniz hiçbirinizin kılına zarar gelmeden tekrar sağ salim, şehrinize, ailenize dönersiniz. Hepinizin alınlarından öpüyorum, Rabbim sizi ve ülkemizi korusun. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

"Düğüne gider gibi uğurlarız"

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise, cepheye, polisini askerini bayram yerine gönderir gibi uğurlayan, yine cepheden dönen kahramanlarını bayram yerinde karşılama yapar gibi karşılayan bir milletin evlatları olduklarını kaydetti.
Uzunkaya, "Bugün kardeşlerimizi cephe alanına Afrin’e bu ülkenin geleceğini istikbali koruma adına, güvenliğini sağlama adına çok kutsal bir görevi yerine getirmek üzere uğurluyoruz. Aynı zamanda bu akşam cepheden gelen bir kahramanımızın karşılamasını yapacağız. Bu ülke kolay kazanılmadı ve kolay da korunmuyor. Biz hem şehidini hem kahramanlarını karşılama ve uğurlamalarını düğüne, bayrama gider yada karşılar gibi karşılıyor ve uğurluyoruz. Bu ülkeye kasteden hainlerin ne karşılayıcıları, ne uğurlayıcıları bizim bu görkemli anlamlı değerli merasimlerimizden nasiplerini alma şansları yok. Onları bu dünyada karşılayanlar olmadığı gibi öteki dünyada da inanıyoruz ki zebaniler karşılayacak. Bugün uğurlayacağız 23 kahraman kardeşimiz bu ülke için bugüne kadar olduğu gibi, bu seferlerinde de alınlarının terlerini akıtacaklarını, hainlere gerekli dersi vereceklerine inanıyorum. Allah hiçbir güvenlik görevlimizin ayağına taş değdirmesin. Kazasız, belasız gidip ve dönmelerini diliyorum" dedi.

Alınlarına kan sürdü

İl Müftüsü Müftüsü Osman Artan’ın okuduğu duanın ardından özel harekat polislerine protokol tarafından baklava ikram edildi. Emniyet Müdürü Uzunkaya, kesilen kurban kanından Afrin’e gidecek olan özel harekatçıların alınlarına sürdü ve başarılar diledi. Uğurlamaya katılan bazı kadınların gözlerinin dolduğu görüldü.
Vali Karaloğlu ve diğer protokolle vedalaşan PÖH timi, tekbir ve dualar eşliğinde yola çıktı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 17:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83